PARKERING: Dagens parkeringsplass ved klubbhuset blir redusert når den nye skolen står klar.
PARKERING: Dagens parkeringsplass ved klubbhuset blir redusert når den nye skolen står klar.

– Det kan bli et problem

Opp mot 100 ansatte. Fire faste parkeringsplasser. Rektor Lene Hammergren Stensli på Sofiemyr skole erkjenner at det kan bli utfordrende.

Publisert Sist oppdatert

Sofiemyr-rektoren gleder seg først og fremst til å skulle ta i bruk et flunkende nytt skolebygg, men innrømmer at parkeringsproblematikk allerede har vært diskutert blant lærerne.

– Det kan bli et problem. Spesielt for ansatte som bor øst i kommunen, og som skal til oss. Det samme gjelder om du bor på Svartskog, Vinterbro eller Kråkstad, sier hun til Oppegård Avis.

REKTOR: Lene Hammergren Stensli er rektor ved Sofiemyr skole.
REKTOR: Lene Hammergren Stensli er rektor ved Sofiemyr skole.

Hammergren Stensli sier at det allerede er diskutert blant de ansatte.

– Det er diskutert her på skolen at det kan bli et problem. Og jeg ser selvsagt for meg at dette kan få konsekvenser både med tanke på rekruttering av nyansatte, men også når det gjelder det å beholde nøkkelkompetanse, sier hun.

Veldig bekymret er hun foreløpig ikke.

– Det er den veien verden går og med den plassen vi får til rådighet, er vi nødt til å prioritere uteareal og skolegård, foran parkeringsplasser. Det sagt skulle jeg gjerne ønsket meg flere plasser, men da må disse anlegges utenfor skolens område. I tillegg er det lagt mye bedre til rette for at ansatte kan sykle til jobb enn i dag, både når det gjelder trygg parkering av sykler og dusjer og garderober som de kan benytte seg av, sier hun optimistisk.

Har mistet ansatte

Litt lenger nord, og hakket mer sentralt, ligger nye Kolbotn skole. Da den ble totalrenovert nylig, endte det også her med særdeles få parkeringsplasser til ansatte.

REKTOR: Kristin Hovde Høidal er rektpr ved Kolbotn skole, som heller ikke har overflod av parkeringsplasser.
REKTOR: Kristin Hovde Høidal er rektpr ved Kolbotn skole, som heller ikke har overflod av parkeringsplasser.

Det har faktisk ført til at noen ansatte ved skolen har funnet seg nye jobber andre steder.

– Ja, vi har noen få som har sluttet på grunn av dette. Vi ansetter nå kun folk som ikke trenger parkering, begynner Kristin Hovde Høidal, rektor ved Kolbotn skole.

Det er nemlig ikke slik at samtlige lærere og ansatte bor i nærheten, eller slik til at kollektivtrafikk eller sykkel gjør det levelig å jobbe selv ved en sentralt beliggende skole som Kolbotn skole.

– Det er jo en hverdagskabal som skal gå opp for de fleste. Vi har mange småbarnsforeldre i staben, legger hun til.

Powered by Labrador CMS