NYTT STED: Rebusen er minst like bra som tidligere år, men arrangørstedet er nytt. I år er det Greverud som gjelder for rebusløpet til Lions.

Klare for rebus

Søndag 9. oktober er det endelig tid for det tradisjonsrike rebusløpet til Lions igjen.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjoner er ikke til for å brytes, men de siste par årene har det ikke vært helt åpning for de familievennlige rebusløpene til Lions. I år er de endelig tilbake igjen med full kraft, til glede for mange innbyggere. Dagen og datoen du må merke deg er søndag 9. oktober.

Det er imidlertid én vesentlig endring, fra tidligere år.

– Tidligere har start og mål vært ved klubbhuset til Kolbotn, men i år har vi flyttet oss til parkeringsplassen ved Østre Greverud, forteller Svein Vangsnes.

Han og resten av den kreative arrangementskomiteen har for lengst spikret et flertall morsomme oppgaver, som de gleder seg til at store og små oppegårdinger skal få bryne seg på.

To klasser

GLADE GUTTER: Lions-gjengen er klare for rebus. Fra venstre: Per Aage Karlsen, Lars Graham, Hans Fr. «Bolle» Kummervold og Svein Vangsnes.

En ting som ikke er forandret er deltakeravgiften. I bilklassen koster det derfor 300 kroner å delta, mens det koster 150 kroner å delta i familieløypa.

Som vanlig går alt overskudd til humanitære forhold i lokalmiljøet. To viktige saker for Lions-gjengen er arbeidet mot narkotika og positive aktiviteter for eldre.

I bilklassen blir det felles start klokken 13.00, og her bringes deltakerne rundt til ulike steder i kommunen. Hvor raskt det går unna avhenger naturlig nok mest av hvor kvikk du er i hodet, og forhåpentligvis ikke hvor tung du er på «labben». Når alle oppgaver er løst, er det bare å sette kursen tilbake til start, for å forhåpentligvis krones som mester.

I familieklassen er det litt mer åpent når du skal starte. Her kan du velge avmarsj mellom 11.30 og 13.00 og postene vil befinne seg i gangavstand fra klubbhuset til Oppegård IL. Tidligere år har løyen vært rundt 2,5 kilometer, og det er den lengden arrangørene har siktet på i år også.

Takker sponsorer

Arrangørene har én siste, viktig melding.

– I år som alle andre år, har vi lyst å si tusen takk til alle våre flotte sponsorer som bidrar med premier. Uten dem hadde dette vært bortimot umulig å gjennomføre, så tusen takk.

Powered by Labrador CMS