KLARE FOR MYE MORO I HELGEN: Bibliotekarene Agnethe Gulbraar og Hans Martin Enger, og biblioteksjefen Aase-Liv Birkenes håper mange tar turen til biblioteket og litteraturfestivalens siste dag!

Ta en (littera)tur til biblioteket i helgen!

Biblioteket har et hardpakket program denne helgen du bør få med deg!

Publisert

Litteraturfestivalen i Akershus: Språk og identitet går for fulle mugger denne helgen, og også på vårt lokale bibliotek er det klart for godbiter på rad og rekke og som perler på en stor denne lørdagen

– Vi er glade for å kunne invitere til en dag som blir både underholdende og hyggelig, samtidig som vi forhåpentligvis sender publikum hjem litt klokere. Fra ulike innfallsvinkler vil vi grave dypere i hvordan språket preger identiteten vår og hvordan vi ser på hverandre. Denne dagen er en av høstens høydepunkter på biblioteket og noe vi har sett fram til i lang tid, sier bibliotekar Hans Martin Enger.

Se video: Garantert den lengste bokormen i Akershus!

For det er ikke småtteri det bys på denne helgen, og her er oversikten over det du kan få med deg!

PS! Saken fortsetter under bildet!

Her er lørdagens program!

KOMMER: Adel Khan Farooq .

Her er en oversikt over lørdagens program under festivalen! 

  • 11.30 Filmvisning: «Den norske islamisten»
  • 12.30 Bokbad med Adel Khan Farooq: Våren 2017 ble Adel Khan Farooqs dokumentarfilm  «Den norske islamisten» vist på NRK Brennpunkt. Over flere år intervjuet han Ubaydullah Hussein og kom svært tett på ham. Filmen viser blant annet hvordan Hussein rekrutterte norsk ungdom til tjeneste for IS i Syria. Farooq har også skrevet romanen «Mine brødre» som skildrer det samme miljøet. Bokbader er Hans Martin Enger. 
  • 14.00 Bokbad med Kyrre Andreassen: Kyrre Andreassen utga i fjor brageprisnominerte «For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges». Boka er skrevet på drammensdialekt. Hva gjør det med en bok når skriftspråket ikke følger offisielle skriveregler? Bokbader er forfatter og tidligere leder av forfatterforeningen Sigmund Løvåsen.
  • 15.00: Panelsamtale: Språk og identitet: «Språk og identitet» avsluttes med en samtale ledet av litteraturviter Maria Alnæs hvor Kristin Fridtun og Toril Opsahl deltar. Hva gjør språket med oss? Hvordan vil språket utvikle seg?Fridtun er skribent og  sakprosaforfatter. Blant mye annet ivrer hun for at pronomonet «hen» skal inn i dagligtalen, fordi for mange kan både «hun» og «han» være feil. Opsahl er språkforsker og blant annet kjent fra Språkteigen i NRK radio.
  •  Alle bokbad og samtaler foregår i bibliotekgalleriet omkranset av festivalutstillingen «Samsang» hvor Ellen Linde-Nielsen  og Irene Amundsen viser sine malerier.
  •  Arrangementet er en del av Litteraturfestivalen i Akershus, og er støttet av Fritt Ord. 
  • Dermed er det bare å ta turen til biblioteket og hygge seg, og få litt litterært påfyll!
Powered by Labrador CMS