GOD STØTTE: Partisekretær Kjersti Stenseng var på Kolbotn for å mobilisere. Blant annet slik at Mani Hussaini (t.h.) fra Tårnåsen kommer inn på Stortinget. T.v. Oppegård Avis-redaktør Eskil Bjørshol.

Lover gratis SFO til
alle førsteklassinger

Det finnes i dag 100 000 norske barn som er i SFO-alder, men som av ulike grunner, ikke går på SFO. Det vil AP gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

For svært mange av disse barna handler det om et økonomisk valg de selv ikke kan styre. Det ønsker Arbeiderpartiet å gjøre noe med. Det er et av årets feteste valgflesk fra partiet som drømmer om regjeringsmakt etter 13. september.

– Vi mener at SFO er en svært viktig fellesskapsarena som er viktig for unger. Det er lett å falle utenfor sosialt hvis du ikke har de timene sammen med andre, hverken før eller etter skolen, sier Mani Husseini, en av APs kandidater som kjemper for plass på Stortinget.

Pris og kvalitet

Arbeiderpartiet sier de skal gjøre to ting. Det første er å gjøre det helt gratis for alle førsteklassinger å gå på SFO.

– Det er et dyrt løfte med en prislapp mellom 1,2 og 1,9 milliarder, men vi mener dette er så viktig at det ikke kan måles i penger, sier Hussaini.

Det andre handler om å øke kvaliteten over hele landet.

– Vi skal gjennomgå kvaliteten i SFO og ha nasjonale retningslinjer for hva SFO skal være. Det skal ikke være en oppbevaringsplass. Vi ønsker at SFO skal være aktiviteter, kultur og leksehjelp. Rett og slett et sted barna får utfolde seg og med muligheten til å få hjelp med leksene.

Økonomi avgjør

Ved å gjøre det gratis for førsteklassinger, tror Hussaini at foreldre som kanskje har vært i tvil om de skal prioritere den utgiften, blir overbevist.

FIKK STØTTE: Liv Nøkling har vært AP-medlem i over 50 år og viste sin støtte til Mani Hussaini.

– Jeg har snakket med mange foreldre som er presset på økonomi, og det er gjerne økonomi som er argumentet for de aller, aller fleste her. Det er tross alt snakk om 3500 kroner per barn. Selv om vi er en kommune hvor mange har god økonomi, skal vi ikke glemme de som ikke har det, sier han.

Målet på sikt er å gjøre det gratis gjennom hele SFO-løpet.

Storfint besøk

På plass på Jan Baalsruds plass var også partisekretær Kjersti Stenseng. Det var hun først og fremst for å vise støtte til nevnte Hussaini, som er på en litt utsatt plass.

– Foreløpig ser det godt ut for Mani, og vi har planer om å gjøre et godt valg, men dette er et område vi prioriterer i innspurten. Nettopp fordi det kan ha en reell påvirkning for hvem som kommer inn, sier Stenseng.

Tallenes tale er tydelig. Det er jevnt om de siste plassene. Ordet hun oftest bruker er derfor mobilisering.

– Det er det de siste ukene handler om. Å sikre at de som vanligvis stemmer på oss, fortsetter med det, å hente ned gamle AP-velgere fra gjerdet, men også å hente inn velgere fra andre partier. Det går ikke uten en skikkelig mobilisering, sier Stenseng.

– Vet hvor skoen trykker

Hva er det Norge eventuelt får med Mani?

– Da får de en politiker som både er ung og erfaren. Som har med seg bakgrunnen sin fra AUF, men som også vet hvor skoen trykker for folk. Han kjenner hverdagsutfordringene til folk. Mani har også med seg uvurderlig erfaring på sin vei til Norge. Det er også noe mange velgere kan kjenne seg igjen i hos han. Vi trenger Mani på Stortinget, roser Stenseng.

– Det kan jo bli mye snakk om barnehage og SFO på tinget da. Går det bra, tror du, fleiper Hussaini.

– Ja, noe av det viktigste vi gjør nå er å gjøre noe med nettopp de prisene. Maksprisen på barnehage har økt og det gjør ganske store utslag på lommebøkene til småbarnsforeldre. Legg til SFO-løftet vårt, så tror jeg vi når ut til en stor gruppe velgere, sier partisekretæren.

HAR TROEN: Denne gjengen har troen på at Arbeiderpartiet gjør et godt valg 13. september.
Powered by Labrador CMS