NABOPROTEST: Det er ikke god stemning for utbygging av skogsområdene på Rikeåsen blant naboene, som nå rasler med sablene og ypper til 'krig' mot utbyggingsplanene. I front ser du Ragnhild Heyerdahl.
NABOPROTEST: Det er ikke god stemning for utbygging av skogsområdene på Rikeåsen blant naboene, som nå rasler med sablene og ypper til "krig" mot utbyggingsplanene. I front ser du Ragnhild Heyerdahl.

Naboprotest mot utbyggingsplaner på Rikeåsen

Skogsområdet på Rikeåsen kan bli omregulert og solgt til boligutbyggere. Dette faller ikke i smak hos naboene.

Publisert

Det er nærmest krigsstemning hos naboene til det enorme skogsområdet på Rikeåsen, etter at det ble kjent at det er planer om å bygge boliger på det som er et friluftsområde i dag.

Protesterer

Skogsområdet på Rikeåsen kan bli omregulert og solgt til boligutbyggere. Dette faller ikke i god jord hos naboene, som raser mot kommunens planer.

– Eiendommen er på mer enn 140.000 kvadratmeter, og utgjør et viktig område for lek og friluftsliv i vårt nærmiljø. Det er en grønn lunge for oss, sier Ragnhild Heyerdahl på vegne av Kolbotn Nordre vel.

Søndag møtte Oppegård Avis henne og flere andre naboer i forbindelse med en underskriftskampanje de satte i gang samme dag. Så langt har over 500 personer skrevet under oppropet «Bevar skogen på Rikeåsen».

PS! Saken fortsetter under bildet!

STOR TOMT: Den kommunale eiendommen på Rikeåsen er på over 140.000 kvadratmeter.
STOR TOMT: Den kommunale eiendommen på Rikeåsen er på over 140.000 kvadratmeter.

Trenger penger

Omreguleringen av området ble første gang vedtatt for 27 år siden, og til den politiske behandlingen har konstituert rådmann Lars Henrik Bøhler anbefalt utbyggingen for å skaffe penger til andre og store investeringer i kommunen.

DYPT SJOKKERT: – Jeg er dypt sjokkert over at dette området vurderes for salg, sier Svein Størksen (49).
DYPT SJOKKERT: – Jeg er dypt sjokkert over at dette området vurderes for salg, sier Svein Størksen (49).

Det økonomiske aspektet påvirker ikke naboenes ønske om å stoppe utbyggingsplanene.

– I sin brosjyre «Til fots i Oppegård» har kommunen selv trukket frem Rikeåsen-skogen som en av 13 naturskatter i Oppegård, som «en perle av et skogsområde». Nå står denne perlen i fare for å forsvinne, sier Ragnhild Heyerdahl.

Kolbotn Nordre vel reagerer sterkt på kommunens planer. De påpeker at Oppegård allerede er den tredje tettest befolkede kommunen i Norge etter Oslo og Stavanger, og fortetting av Kolbotn sentrum gjør det enda viktigere åbevare det grøntdraget nordover fra sentrum.

– Denne skogen er det eneste tilgjengelige friområdet for oss som bor på denne toppen, hvis man ikke vil kjøre bil for å komme ut i skogen, så vær så snill og ikke ta den fra oss, påpeker Tove Unni Dahler.

PS! Hva mener du? Bør kommunen bygge ut dette området, eller bør det stå som det står i dag? Kommenter saken i kommentarfeltet under, eller send et innlegg til debatt@oavis.no

Powered by Labrador CMS