MUSIKK OG POLITIKK: Maja S. K. Ratkje fra Svartskog er klar for å gå hele veien til Stortinget om velgerne i Akershus gir henne stemmen. Hun står på fjerdeplass på MDGs Akershus-liste.

– Jeg er klar for Stortinget!

Maja S. K. Ratkje fra Svartskog er en av få fra Oppegård som satser rikspolitisk. Nå gir hun alt i valget.

Publisert

Det er ikke mange lokale fjes å se på valglistene i år, men det finnes noen unntak. MDG har til og med to!

Hans Martin Enger, bibliotekaren, kjenner du kanskje til fra før, men at musiker og produsent Maja S. K. Ratkje valgte å gå en politisk vei, var det kanskje ikke alle som visste.

– Naturlig

Faktum er at hun står på fjerdeplass på Akershus-listen til MDG. Politikeren og artisten selv synes ikke det er så overraskende at hun velger å gå en politisk vei i tillegg til det
kulturelle.

ENGASJERT: Maja S. K. Ratkje liker å engasjere seg i lokale saker, og gjerne for Svartskog hvor hun bor. Her er hun fotografert sammen med partikollegaene Hans Martin Enger og Inger Kaland Sjødalstrand i forbindelse med en aksjon for belter på skolebussene fra Svartskog..

– Jeg meldte meg inn i MDG før forrige stortingsvalg, det var første gang jeg meldte meg inn i et politisk parti. MDG er også gode på mer enn miljø og klima. Jeg har selv vært med å forme kulturprogrammet, sier hun.

Les: MDG krever belter på skolebussene fra Svartskog til Kolbotn skole.

Ratkje er svært engasjert i den grønne politikken.

– Visste du forresten at DNT har kåret MDG til beste parti for friluftsliv? Det er en av mange grunner til at jeg valgte partiet, sier hun.

Engasjementet er ekte og brennende for Svartskog-kvinnen.

Les også: Se Maja S. K. Ratkjes fantastiske Prøysen-tolkning

– Jeg har jo vært aktiv og synlig i miljødebatten lenge, kanskje særlig ved arbeidet for å løfte frem debatten om hva det har å si for norsk kulturliv, og miljøsaken, at fossilindustrien gjennom sponsing og logoprofilering bruker kulturlivet som grønnvaskingsarena, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

GRAMMYNOMINERT: Maja S. K. Ratkje er en dyktig produsent og musiker, og har blant annet blitt nominert en en Grammy-pris..

Opptatt av kultur

Ratkje og hennes musikk og lydbilder er kjent langt utenfor Oppegårds grenser. Engasjementet for kulturen er viktig også i politikken.

– Jeg tenkte kanskje at jeg kunne være med å løfte kulturen i partiets program, sier hun.

Les også: Maja fra Svartskog kan vinne en Grammy

– Jeg har også tatt opp miljøsaken direkte i min egen kunst, for eksempel da Norge feiret sin grunnlov fikk jeg bestillingsverk som skulle spilles av alle symfoniorkestrene i Norge, det stykket ga jeg tittel etter «miljøparagrafen» i grunnloven, 112, som flere aktører nå er i ferd med å saksøke staten for å bryte ved at de åpner opp for å lete etter nye oljefelt, sier Ratkje.

Klikk play for å se video!

Til slutt: Har du lyst til å høre henne synge? Se hennes fantastiske tolkning av Alf Prøysen fra et arrangement i Kolben for ikke så lenge side. Nyt!

 

 

Powered by Labrador CMS