MEMORY LANE: Bredo Bråthe, Dag-Magnus Samuelsen, Marius Stegegjerde Kristiansen og Christian Lund er klare for å gi deg en skikkelig musikkopplevelse i høst.

Gjør deg klar for hit-fest i Kolben

Gjengen i Memory Lane får en fryktelig oppgave med å velge ut perler til sitt nye hit-show i Kolben.

Publisert Sist oppdatert

Er 1982 tidenes beste musikkår? Vel, det strides garantert de lærde om, men at det ble skapt mange hits dét året Brå brakk staven, er det ingen tvil om.

HITS 82: Fire av bandmedlemmene foran plakaten på Kolben.

– Ja, det er nesten for mange hits å velge mellom, ler Christian Lund, trommeslager i bandet Memory Lane.

Han og resten av de 14 musikerne som skal i aksjon på scenen, er nå i gang med både utvelgelse og øving til høstens store musikk-show, Hits 82.

Showet har blitt en tradisjon på Kolbotn, og i år har bandet booket sal 1 i Kolben hele tre ganger, fordelt på 21. og 22. oktober. Totalt 630 billetter skal ut, men det er ingen grunn til å sitte på gjerdet til langt over sommerferien. Allerede er 200 revet bort.

– Vi er optimistiske med tanke på tre fulle hus, forteller Dag-Magnus Samuelsen, en av mange frontfigurer. – Selv om vi har tatt litt ekstra sats i år og satt opp én konsert fredag og to konserter lørdag, håper vi på smekkfulle hus, sier han håpefullt.

Har du ikke sikret deg billett ennå? Da kan du gjøre det her.

Ellevill hit-parade

Om du ikke har hørt om konseptet fra før, så får du en innføring her. Memory Lane tar for seg musikken i ett spesifikt år og spiller seg gjennom, hit for hit.

Der fjorårets 1981-konsert kanskje var noe mager om man snakker verdenshiter, så er 1982 det totalt motsatte.

– Toto ble Norgesvenner med både Rosanna og Africa, Prince festet som det var 1999, mens Rocky trente seg opp til Eye of the tiger. Og selv om det var sommartider, hej, hej! hevdet noen at det regnet menn, humrer Samuelsen.

NB: Saken fortsetter under bildene, som for øvrig er et hint til én av låtene som skal spilles. Skjønner du hvilken?

Noe for en hver smak

Han har så vidt begynt oppramsingen.

– Du må ikke glemme tanta til Beate, at de gærne har det godt og å si adieu, spiller de andre medlemmene inn.

Innimellom alle pop-monstrene blir det definitivt noe å se frem til for folk i andre musikkleire også.

– Iron Maiden ga ut både Run to the hills og The number of the beast i 82. De som er glad i jazz husker sikkert at det i 2022 er 40 år siden Radka Toneff ga ut Fairytales, legger de til.

ØVER: I disse dager bruker bandet tiden til å velge ut låter og til å øve seg gjennom hit-katalogen fra 1982.

Lokal gjesteartist

Og dermed er vi inne på en virkelig nyhet. Memory Lane har nemlig, for anledningen fått med seg ingen ringere enn Sarah Christine Bøhn fra Kolbotn som gjesteartist. Hun gjorde som kjent en fremdragende innsats i TV2-programmet The Voice i fjor.

LOKAL STEMME: Sarah Christine Bøhn er årets store gjestevokalist.

Det er ikke den eneste nyheten gjengen kan skilte med.

– Vi har i år nye fjes på kvinnelig vokal, keyboards og bass, henholdsvis Helle Synnøve Knutson Aase, Einar Thorbjørnsen og Lars Jakob Kvavik. Alle tre er meget erfarne musikere. Sistnevnte bor på Tårnåsen mens Helle og Einar bor i Oslo.

Dermed skulle alt ligge til rette for tre heidundrende festkvelder med ultralokal forankring.

– Vi gleder oss enormt og det er fantastisk å får late som vi er gigantiske popstjerner for en kveld eller tre. Det gir oss et skikkelig kick å se så mange glede seg over musikken vi spiller, sier kvartetten Dag-Magnus Samuelsen, Bredo Bråthe, Marius Stegegjerde Kristiansen og Christian Lund.

Billetter finner du på kolben.no

Powered by Labrador CMS