OBS OBS: I dag vil høyst sansnylig telefonen din lage en høy lyd og/eller vibrere, mens Sivilforsvarets tyfoner uler.
OBS OBS: I dag vil høyst sansnylig telefonen din lage en høy lyd og/eller vibrere, mens Sivilforsvarets tyfoner uler.

I dag blir du varslet igjen

Klokken 12 i dag testes «Nødvarsel på mobil» og Sivilforsvarets varslingsanlegg over hele Norge i en felles nasjonal varslingsprøve.

Publisert

Varslingsprøven i dag 10. januar, gjøres over hele landet, klokken 12. Dette betyr at Sivilforsvaret tester tyfonene med signalet "Viktig melding – søk informasjon". 

Samtidig sender politiet ut test av Nødvarsel på mobil. Det betyr at mobiltelefoner i hele landet vil vibrere og spille av et høyt lydsignal, samtidig som tyfonene uler. Tilsvarende test ble gjort i juni 2023.

– Mange har hørt om eller allerede opplevd å få et nødvarsel tidligere. Snakk likevel med barn, eldre og andre rundt deg på forhånd, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test, oppfordrer Elisabeth Aarsæther, direktør i DSB.

Slå av telefonen hvis du ikke vil ha varsel

Det hjelper ikke å slå av lyden for å unngå varselet. Dersom du ikke ønsker å motta varselet, må du slå av telefonen eller sette den i flymodus fra klokken 11.55 til 12.15 onsdag 10. januar.

Nødvarsel på mobil testes samtidig over hele landet. Hensikten er å gjøre befolkningen kjent med hvordan det oppleves å få et Nødvarsel og for å sikre at systemet fungerer som det skal.

Tyfonene testes hvert halvår, den andre onsdagen i januar og den andre onsdagen i juni. Hensikten er å avdekke tekniske feil og for å gjøre befolkningen kjent med lyden og signalet.

Powered by Labrador CMS