TUNNELEN STENGES: Fra 2. september blir det rehabilitering i Nordbytunnelen og tunnelen stenges til helt eller delvis frem til 5. desember.
TUNNELEN STENGES: Fra 2. september blir det rehabilitering i Nordbytunnelen og tunnelen stenges til helt eller delvis frem til 5. desember.

Nordbytunnelen stenges

Lørdag 2. september og søndag 3. september er Nordbytunnelen stengt for trafikk i begge retninger, mens nordgående løp vil være stengt fra mandag 4. september frem til 5. desember, melder Statens vegvesen.

Publisert

Tidligere har Statens vegvesen informert om at Nordbytunnelen stenges fra 21. august, men grunnet forsinkelser i anbudsprosessen, er anleggstart utsatt til 2. september. 

– Det er ikke uvanlig at vi får krav om innsyn i dokumenter i forbindelse med tildeling av kontrakter. I slike tilfeller kan det gå litt ekstra tid før vi får startet. Ut over denne forsinkelsen er det ingen endringer i gjennomføringen,  sier prosjektleder Thomas Kalleberg i en pressemelding. 

Les også: Tunnel-øvelse skapte lange køer helt gjennom Oppegård

Det er kun nordgående løp som stenges frem til 5. desember. I sørgående løp vil det bli vekslende kjøreretninger.

- Vi ønsker å påvirke rushtrafikken minst mulig, sier Kalleberg. – Derfor gir vi rushtrafikken prioritet, og bruker sørgående løp til å avvikle denne, sier Kalleberg.

Stengingen 

Arbeidet, som utføres for å rehabilitere tunnelen, deles inn i de tre fasene beskrevet under: 

  • 04.30 – 13.00: Nordgående trafikk på E6 ledes inn i sørgående løp.
  • 13.00 – 20.00: Sørgående trafikk går som normalt i sørgående løp.
  • 21.00 – 04.30: Både sørgående og nordgående trafikk ledes inn i sørgående løp (møtende trafikk).

I de to fasene hvor sørgående løp benyttes til å avvikle rushtrafikk, ledes møtende trafikk inn på fylkesveg 156. I rehabiliteringsperioden vil denne vegen oppleve økt trafikk, men ikke etter klokken 21.00. Skifte av kjøreretning gjøres i løpet av 15 minutter klokken 04.30, 13.00 og 21.00. Da stenges E6 helt.

Kjøremønsteret i helgene vil være tilsvarende, men med noen justeringer avhengig av trafikksituasjon og sesong, opplyser Statens vegvesen. 

Powered by Labrador CMS