NY VENDING: Thomas Sjøvold (t.v.), Hanne Opdan og Hans Martin Enger i samtaler på valgvaken i Oppegård rådhus. Mandag kveld tok sagaen om hvem som får makt i Nordre Follo en ny vending.

– De skriver under en avtale med oss, men så prøver de ikke engang å få medlemmene med seg.

Thomas Sjøvold er skuffet etter at ordførerdrømmen ble knust mandag kveld. Slik reagerer de andre partiene.

Publisert

Sist torsdag signerte Høyre og Arbeiderpartiet en intensjonsavtale om samarbeid. Mandag kveld vraket Arbeiderpartiets medlemmer avtalen med klart flertall. I stedet gikk de enstemmig inn for å gå i forhandlinger med det rødgrønne alternativet. 

Arbeiderpartiet mottok forslag til ny avtale fra mellompartiene søndag. 

Mandag kveld ble det tidlig klart at Høyre støtte samarbeidsavtalen enstemmig. Slik gikk det altså ikke på medlemsmøtet til Nordre Follo Arbeiderparti. 

– Hvis Hanne er sitert riktig så viser det med all tydelighet at verken hun eller Ap er til å stole på. De skriver under en avtale med oss, men så prøver de ikke engang å få medlemmene med seg. Allikevel kan vi ikke gjøre annet enn å ønske dem lykke til, skriver Sjøvold i en SMS til Oppegård Avis. 

– Gledelig

Venstres Camilla Hille var selvsagt glad for at Arbeiderpartiet snudde. Hille er varaordfører for Hanne Opdan i Ski. 

– Det er gledelig at et massivt flertall i Ap så tydelig viser at de ønsker en grønn, raus og fremstidsrettet politikk for Nordre Follo, skriver Hille i en melding. 

MDGs ordførerkandidat Hans Martin Enger var svært skuffet da han gjestet Uka med Oavis sitt podkaststudio før helgen. Nå er skuffelsen snudd til glede. 

– Dette var en kjempelettelse! Jeg er sikker på at Nordre Follo har best av den rød-grønne retningen. MDG opplevde stor begeistring og optimisme blant våre velgere som ønsket mer naturvern, mer menneskevennlig utbygging, en grønn omstilling av næringslivet og gode tiltak for å redusere klimagassutslipp. Vi er veldig takknemlige for at vi nå får muligheten til å realisere det.

Bygge tilllit

Nå ser Enger frem til å gå tilbake til forhandlingsbordet. 

– I ukene framover skal vi tilbake til forhandlingsbordet og utarbeide en politisk plattform. Der skal vi fortsatt stille krav til tydelig grønt gjennomslag og har store ambisjoner innen på både naturvern og klimapolitikk.

– Det har vært en helt spesiell uke. Forhandlingene gikk ikke som noe av oss ønsket, og jeg innrømmer gladelig at det er ting jeg angrer på og ville gjort annerledes om vi hadde startet på nytt. Nå er vi heldigvis likevel der vi ønsket å være. Takk til Arbeiderpartiets medlemsmøte som tok vårt innspill på alvor.

– Det blir en viktig jobb å bygge tillit og samarbeid framover: Tillit mellom partiene i posisjon, tillit mellom alle partiene i kommunestyret, tillit mellom innbyggerne i de to gamle kommunene og tillit mellom befolkning og politikere. Det skal vi klare og jeg gleder meg til å komme i gang med det, sier Hans Martin Enger. 

Powered by Labrador CMS