FORNØYD: Benthe Austad Biltvedt (H), roser veteranplanen.

– Planen gir stor anerkjennelse av våre veteraner

Høyrepolitiker Benthe Austad Biltvedt,  roser i dette leserinnlegget den nylagde veteranplanen for Oppegård.

Publisert

Hvert år på 17. mai hedrer vi innbyggere fra Oppegård som har falt i krigshandlinger og i FN operasjoner, ved minnetavlen ved Rådhuset både med tale, blomster og flaggheising. Det er alltid en minnerik og høytidelig tradisjon for de etterlatte og for oss andre som er til stede.

Les også: – Kolben må bestå!

Vi er nå forelagt en nylaget veteranplan for Oppegård med utgangspunkt i Regjeringens oppfølgingsplan ”I tjeneste for Norge”. Den nye planen gir stor anerkjennelse til våre veteraner, av deres innsats, kunnskap og kompetanse.

Forskning viser at de fleste greier seg bra etter gjennomført tjeneste. Noen vil allikevel ha behov for oppfølgning etterpå som følge av opplevelser og hendelser fra tjenesten. Planen synliggjør derfor behovet for forpliktende samarbeid og koordinerte tjenester. Den er strukturert, informativ og lettfattelig.

Les også: – Kommunen selger Oppegårds identitet til høystbydende

Formålet med Oppegårds veteranplan er å beskrive eksisterende tjenester, utfordringer, i tillegg til å definere innsatsområder, mål og tiltak, i tråd med nasjonale føringer og anbefalinger. Den vil i stor grad bidra til å synliggjøre kommunens ansvar for våre veteraner. Positivt er det også med egen veterankontakt sentralt plassert hos Ordføreren. Veteranplanen kan lett overføres og benyttes av Nordre Follo Kommune.

Stor takk til administrasjonen – Nærmiljø, og Helse og Sosialtjenester som sammen har vært dyktige til å utføre denne planen. Godt jobbet!

Powered by Labrador CMS