LOKALT NÆRINGSLIV

DREAM TEAM: På bildet kan du se driftssjef Roger Lysaker og eiendomssjef Mette Schi Saastad.

Fikk over 30 nye leietakere i fjor

– Du får kanskje noe billigere leie et annet sted enn hos oss, men du får ikke det lille ekstra vi tilbyr til våre leietakere, sier Mette Schi Saastad, eiendomssjefen på Rosenholm Campus.

Publisert Sist oppdatert

Rosenholm Campus (RC) har per i dag 151 unike bedrifter, hvorav Digiplex, Tools og Samlerhuset er blant de største i areal. Totalt har RC 43.400 kvadratmeter i leieareal.

– I fjor fylte vi blant annet opp kontorhotellene med flere nye selskaper, hvor bedriftene kommer til dekket bord og kan flytte inn på dagen. Over 30 nye bedrifter flyttet inn på Rosenholm og bare to flyttet ut i 2021. Vi ser også et økt arealbehov hos flere av våre leietakere, så vi har kommet styrket ut av pandemien, sier Mette Schi Saastad, som siden 2016 har jobbet som eiendomssjef for RC på vegne av gårdeieren, Aspelin Ramm Eiendom AS.

36 ÅR PÅ ROSENHOLM: Rosenholm Campus er IBM sitt gamle hovedkontor fra 1986, tegnet av arkitekt Geir Grung.
LYSE, MODERNE LOKALER: Lokalene er utformet slik at dagslys slipper inn fra alle kanter, med glassatrium, høye himlinger og smarte planløsninger.

Det lille ekstra

– RC er mye mer enn bare en arbeidsplass. Du får kanskje noe billigere leie et annet sted enn hos oss, men du får ikke det lille ekstra vi tilbyr til våre leietakere. Vi har klart å bygge en "community", et slags miljø med et nettverk av leietakere, og vi ser at det er veldig mange som setter stor pris på å være en del av dette miljøet. Dette har vært særlig viktig i lys av pandemien, sier Schi Saastad.

Hun sier de kan tilby alt fra kontorhotell med fleksibel leietid og størrelse, kontorarealer for større bedrifter, showroom og lager.

– At vi i tillegg kan tilby parkering, betjent resepsjon og varemottak, treningssenter, kantine og kaffebar pluss nærheten til offentlig kommunikasjon gir oss en unik helhet, men vi har fremdeles plass til flere bedrifter på Rosenholm for de som ønsker mer enn en arbeidsplass, sier eiendomssjefen på RC.

KANTINE: RC har en flott kantine med mange sitteplasser.
POPULÆRT MØTEPLASS: Kantinen er et populært møteplass på Rosenholm Campus.

Profilering med lokale navn

Bygningen har store, åpne fellesarealer, en flott kantine og et stort møtesenter. Hvert møterom bærer lokale navn som blant annet Ormerud, Kullebunden og Bålerud.

Profileringen internt i huset er stort sett designet av GGM ved Lars Grønli (66) fra Svartskog. Han er daglig leder for GGM AS, som har drevet med design og profilering siden 2004. Selskapet har tre ansatte og har holdt til på RC i seks år.

– Jeg stortrives her. Hadde jeg fått noe større lokaler, kunne jeg lett tenke med å bo her, sier han fornøyd.

IDENTITETSSKAPENDE: Hvert møterom bærer lokale navn som blant annet Ormerud, Kullebunden og Bålerud. Profileringen internt i huset er stort sett designet av GGM ved Lars Grønli (66) fra Svartskog.

Rosenholmer

Facebook-gruppen Rosenholmer, som ble opprettet i juli 2017, har nesten 800 medlemmer og er for alle som jobber på RC.

– Denne gruppen har blitt en møteplass hvor alle Rosenholmere kan dele informasjon som er relevant for ansatte på RC. Det kan være kommende arrangementer, nyheter, aktiviteter, hendelser eller andre ting som er av interesse. Ved å poste positive innlegg bruker vi denne gruppen til å spre det positive viruset til våre leietakere, og dette er smittsomt, sier eiendomssjefen.

MODERNE OG LYSE LOKALER: Bygningen har moderne og lyse lokaler.

Variert tilbud

Ifølge eiendomssjefen har RC mange ulike arrangementer, med alt fra ulike konkurranser, vaffeltorsdag, plantebyttedag til pepperkakebaking og vinsmaking. De har også flere ulike aktiviteter å velge mellom, blant annet dart, bordtennis, shuffleboard, golfsimulator og billiard. Et piano står sentralt i et fellesområde vis-a-vis kantinen, i godt selskap av flere sofagrupper som brukes til mingling og møter.

– Vi har også et treningssenter som er åpent døgnet rundt fra mandag til søndag, sier eiendomssjefen til RC.

GOLFSIMULATOR: Leietakerne kan velge mellom mange ulike aktiviteter, blant annet golfsimulator.
TRENINGSSENTER: Treningssenteret holder åpent døgnet rundt syv dager i uken.

Årets grønne driftsteam

Driftssjef Roger Lysaker ble både overrasket og glad da team Rosenholm fikk prisen for Årets grønne driftsteam under Årets grønne driftskonferanse 4. november i fjor.

– Det her var skikkelig gøy, og vi er stolte av huset vårt i skogen. Det er en fin anerkjennelse av det arbeidet vil legger ned hver eneste dag. Det kommer ikke av seg selv, men er en sum av det vi gjør hele tiden. Det handler ikke om å jage en enkelt kilowatt, men det arbeidet vi gjør hver eneste dag, sier han.

Lysaker løfter god kommunikasjon, både med leietakerne og internt i teamet, som en viktig suksessfaktor.

– Vi prater med leietakerne og sitter tett på dem. Det siste året har vi jobbet mye med gjenbruk, avfallshåndtering og bevisstgjøring rundt dette. Vi har både nyhetsbrev og innlegg på Facebook som går ut til leietagerne, og i det siste har vi satt ting enda mer i system, sier Lysaker.

Miljøriktig drift

Prisen for Årets grønne driftsteam blir delt ut årlig av Grønn Byggallianse og fokuserer på det positive bidraget et godt driftsteam gjør for verdiskapning, nytenking og miljøriktig drift av bygningsmassen.

Prisen deles ut på bakgrunn av teamets innsats på områdene: ledelse, helse og innemiljø, energibruk, materialer, transport, avfall, vann og forurensing.

– Vi benytter oss av lokale leverandører av mat og tjenester så mye vi kan, og har hatt mye fokus på gjenbruk og bærekraft. Vi har blant annet lagt opp til gjenbrukskasser der leietakerne kan gi og forsyne seg av ulike gjenstander. Vi både gir bort gamle møbler og trekker dem om. Vi har også et eget rom hvor leietakerne kan henge fra seg klær og annet de ikke trenger lenger, for å kunne selge alt dette videre via Vipps, sier Lysaker og Schi Saastad.

FOKUS PÅ GJENBRUK: RC har et eget rom hvor leietakerne kan henge fra seg klær og annet de ikke trenger lenger, for å kunne selge alt dette videre via Vipps.
POP-UP BOKMARKED: Inntektene fra boksalget går til Holmliaskolenes musikkorps.

Kortreist honning

I skråningen nord for bygningen er det satt ut plantekasser og bikuber. Fjorårets sesong resulterte i 88 kilo med kortreist honning.

– Leietakerne kan kose seg med kortreist honning til lunsj. Honningen kan skrapes rett fra rammen i kantinen. Designen på honningglasset og bikubene er også laget her, påpeker Schi Saastad.

KORTREIST HONNING: Det er satt ut flere bikuber i skråningen nord for bygningen. Fjorårets sesong resulterte i 88 kilo med honning.

Fornøyde leietakere

Ifølge den siste kundetilfredshetsundersøkelsen som ble gjennomført blant leietakerne på RC i november 2021, var kundetilfredsheten på hele 89 prosent av 100 mulige. Svarprosenten var også rekordstor, på hele 99 prosent.

– Vi er veldig lydhøre overfor våre leietakere og utfører slike undersøkelser for å få god innsikt i hva kundene våre mener om tilbudet på RC, men også for å skreddersy ulike løsninger og utvide tilbudet, sier Schi Saastad.

Den beste i bransjen

Gårdeieren, Aspelin Ramm, er eiendomsselskapet i Norge med mest fornøyde leietakere i de største byene. Det kommer frem i NEMEETs årlige kundetilfredshetsundersøkelse Norsk Leietakerindeks. Aspelin Ramm kom helt til topps med sine 87 poeng av de totalt 100 mulige.

– Dette er tredje året på rad hvor vi er blant de tre beste i bransjen og vi er svært stolte av å gå helt til topps blant de store og mellomstore utleierne. Dette er noe vi har jobbet målrettet for i lang tid, og selvfølgelig ekstra hyggelig etter to år med pandemien som har svært krevende både for oss og leietakerne våre, sier Mona Aarebrot, direktør marked og drift hos Aspelin Ramm.

Veldig fornøyd

Steffen Scheen (38) er blant de siste innflyttere. Han er daglig leder i ENJO AS, som har fire ansatte og som tilbyr rengjøringsfiber som vasker overflater ved kun bruk av vann. Kontoret er på kun 20 kvadratmeter i areal og er en del av et kontorhotell i tredje etasje.

– Jeg er veldig imponert over hva RC har fått til. Det er veldig sosialt her og de har et bra varemottak. Jeg liker også fleksibiliteten og kort vei til administrasjonen, og er veldig fornøyd med både naboer og tilbudet, sier 38-åringen fra Vestby.

NYINNFLYTTER: Steffen Scheen (38) i ENJO AS er blant de siste innflyttere.
Powered by Labrador CMS