Administrasjon i Nordre Follo

NY RÅDMANN: Jane Short Aurlien starter som konst. rådmann i Nordre Follo fra 7. september.
NY RÅDMANN: Jane Short Aurlien starter som konst. rådmann i Nordre Follo fra 7. september.

Jane Short Aurlien blir ny rådmann

Jane Short Aurlien konstitueres som rådmann i Nordre Follo fra 7. september. – Å bygge en ny kommune er et krevende, men også morsomt prosjekt, sier hun.

Publisert

Oppegård Avis har nylig skrevet at Nordre Follos første rådmann, Gro Herheim (53), har sagt opp sin stilling.

Herheim, som bor på Revetal i Tønsberg kommune, slutter som rådmann i Nordre Follo mandag 7. september. Hun har takket ja til ny jobb som kommunedirektør (rådmann) i Larvik kommune. 

Kommunestyret vedtok onsdag 17. juni å konstituere assisterende rådmann Jane Short Aurlien (59) som rådmann i Nordre Follo fra 7. september.

      Jane Short Aurlien

  • Er 59 år gammel og bosatt i Moss.
  • Nåværende stilling: Assisterende rådmann i Nordre Follo.
  • Tidligere arbeidserfaring: Tidligere rådmann i Ski kommune (2017-2019), kommunalsjef for oppvekst i Ski og Halden, virksomhetsleder i Råde, leder for landsdekkende administrasjonssenter samt administrasjonssjef og personal- og lønnsjef for Statens vegvesen Østfold. 
  • Utdanning: Barnehagelærer (Høgskolen i Telemark), personalutvikling og ledelse (Høgskolen på Lillehammer) og ledelse (Universitetet i Oslo).

Som assisterende rådmann må man være forberedt på å gå inn i denne oppgaven. Jeg takker for tilliten og er innstilt på å gjøre en best mulig jobb i denne mellomperioden, sier 59-åringen, som er bosatt i Moss. 

Les også: Gro Herheim slutter som rådmann i Nordre Follo – blir kommunedirektør i Larvik

Tidligere rådmann i Ski

Short Aurlien er tidligere rådmann og kommunalsjef for oppvekst i Ski kommune, og før dette var hun kommunalsjef for oppvekst i Halden kommune.

På kommunens hjemmeside presiseres det at Short Aurlien har vært med på hele sammenslåingsprosessen og etableringen av Nordre Follo, og kjenner derfor kommunen godt.

– Hvordan ser du på tiden etter kommunesammenslåingen? Hvordan har kommunen og ansatte i kommunen taklet det første halvåret?

– Å bygge en ny kommune er et krevende, men også morsomt prosjekt.

Jane Short Aurlien, assisterende rådmann i Nordre Follo

– Jeg er imponert over de ansattes kapasitet og ståpåvilje til å gjøre det beste for Nordre Follo kommune. Mange har stått på over lang tid. Å bygge en ny kommune er et krevende, men også morsomt prosjekt. Etter et halvt år i ny organisasjon er jeg imponert over våre medarbeidere. Vi er ikke i mål, men har kommet et godt stykke på vei, sier Short Aurlien.

På spørsmål om hvilke utfordringer hun ser på som de største, svarer hun følgende:

Nordre Follo kommune er fortsatt en ny og ung organisasjon. Vi har behov for å fortsette kursen og de veivalg som er valgt. Vi har mye god vedtatt politikk å bygge videre på.

Hvilke oppgaver gleder du deg mest til?

– Jeg trives med å utøve lederskap, påvirke og arbeide på et overordnet strategisk nivå. Å være rådmann er ingen «solojobb». Jeg gleder meg til å skape resultater sammen med mange dyktige fagfolk i vår organisasjon, sier Short Aurlien. 

 

Jobber med å rekruttere en ny rådmann

Jeg er svært imponert over og fornøyd med innsatsen rådmann Gro Herheim har gjort for Nordre Follo. Vi får en meget god konstituert rådmann i Jane Short Aurlien, og jeg ser frem til videre samarbeid, uttaler ordfører Hanne Opdan.

Hun påpeker at arbeidet med å rekruttere en ny rådmann er i gang.

Var rådmenn i tre år hver

Tidligere rådmann i Oppegård kommune, Lars Henrik Bøhler, valgte å slutte som rådmann i Oppegård i september 2019 etter å ha vært rådmann i Oppegård i drøye tre år. Siden i fjor høst har Bøhler vært ansatt som administrerende direktør i Omsorgsbygg i Oslo kommune.

I en kort periode frem til kommunesammenslåingen var Monica Lysebo ansatt som konstituert rådmann. 

Før Lysebø og Bøhler var Anne Skau rådmann i Oppegård i nesten tre år, men hun sluttet i sin stilling i august 2016 etter at hun fikk jobb som fylkesrådmann i Østfold.

Les også: Alle sjefene beholder jobben