NYE VEIER: Stein Engebretsen, avdelingsleder på geodatata og oppmåling i Ski kommune, ogTorunn Sæther, fagleder på kart i Oppegård, jobber med å finne hvilke veinavn som er like i de to kommunene.

Hvilken vei?

Bor du i Kirkeveien, Rådyrveien eller Hareveien, kan du være en av dem som får ny adresse når Nordre Follo er et faktum.

Stein Engebretsen, avdelingsleder på geodatata og oppmåling i Ski kommune, og
Torunn Sæther, fagleder på kart i Oppegård, jobber med å finne hvilke veinavn som er like i de to kommunene. Når de to kommunene blir slått sammen til én, må alle duplikate veinavn være avklart.

Les også: Hva skal veien hete?

Lett å finne

– Det skal være lett å finne frem for nødetatene. Hvis det er to Kirkeveien, for eksempel, og man har det travelt, kan det blir kritisk, sier Engebretsen.

SKOGVEIEN: Denne veien finner man i begge kommuner, så hvilken må få nytt navn?

Det er sentrale føringer og veiledere som bestemmer hvilke veier som må bytte navn. Og kommunene jobber nå med kriterierene som skal legges til grunn.

Les også:Sykkelhotellet blir dyrere enn antatt

– De veiene som har flest adresser kan være ett av kriteriene, eller historisk nedarvede stedsnavn. VI skal også se på navn som er tilnærmet like, sier Sæther.

Totalt er det omtrent 45 veier som må vurderes i de to kommunene, opplyser Engebretsen og Sæther.

Engasjement

Slike prosesser skaper ofte engasjement i lokalbefolkningen, og både Engebretsen og Sæther er helt klare på at de ønsker innspill fra innbyggerne.

Les også: Ja, vi elsker 17. mai!

– Høringen blir på høsten 2018 og vil involvere innbyggere og historielaget, da vet vi hvilke veinavn som skal endres i hvilken kommune. Vi oppfordrer til å komme med forslag til veinavn, sier de.

BYTTES: Alle veier som får nye navn vil få nye skilt. Beboerne i de berørte veiene vil ikke måtte betale noe for endringene.

Så nå er det bare å finne frem tenkehatten, og komme opp med kreative forslag til nye veinavn.

Endelig

De endelige valgene på veinavn vil bli tatt på høsten 2019 av det nye konstituerte kommunestyret i Nordre Follo, og det valget endres ikke, opplyser Engebretsen.

Les også: Hipp, hipp, hurra! Se 17. mai-glimt fra Oppegård

– Man kan ikke klage på valget av navnet på en vei, men man kan klage på skrivemåten, sier han.

Antakeligvis vil navneendringene tre i kraft fra nyåret 2020. 

Powered by Labrador CMS