NYLENNA: Den gamle husmannsplassen ligger nøyaktig 300m nordøst for låven på Østre Greverud gård.

Fra Nordpolen til Sørmarka – Hit kommer nissen!

Oppegård Avis avslører eksklusiv informasjon om at selveste julenissen kommer til Oppegård på søndag! Bli med på tur!

Publisert Sist oppdatert

Søndag 10. desember arrangerer Skiforeningen Sørmarka nissefest i skogene på Oppegård. 

– Vi gjentar suksessen fra tidligere år! Bli med på nissefest i skogen, søndag 10. desember kl. 15.00-17.00. Skiforeningen Sørmarka inviterer til stemningsfull førjulstur med snille skogsnisser som tar imot barnas ønsker til jul, sier Svein Skrattalsrud til Oppegård Avis. Han er leder for Skiforeningen i Sørmarka. 

Kan avsløre at nissen kommer

Turen starter på grusbanen ved Østre Greverud idrettshall (ved golfbanen) og går opp til Nylenna. Følg faklene og merkingen, så vil man finne til nissenes festplass. Det er ca. 1 km å gå hver vei, men vær obs på det ikke er egnet for barnevogn. 

– Vi sørger for bål, små overraskelser og den rette julestemningen på festplassen. Barna vil ha muligheten til å møte skogsnissene og gi sitt julegaveønske som henges opp på juletreet i skogen, sier Skrattalsrud. 

Dette er Nylenna:

Mange i vårt område har et forhold til Nylenna eller Nylenne som denne lille plassen i skogen bak Østre Greverud gård også kalles. Ikke minst er skolebarna fra Østli skole fortrolig med stedet, der de mang en gang har sittet rundt bålet, har lekt eller overnattet i telt sammen med sine klasser og lærere.

"Husmannsplassen Nylenna er forholdsvis ny, som navnet sier. Den ble ryddet av Anders Eriksen i 1879 -80. På et kart fra 1883 skrives navnet Nylændet, mens i folketellingene fra 1891 er navnet på plassen skrevet Nylænnet. På nyere kart kan vi både finne skrivemåten Nylennet og Nylenna.

Kilde: nordregreverudvel.no

Skiforeningen fyrer opp bålpanner, så ta med noe varmt å drikke og noe å grille på bålet, varme klær og sitteunderlag. 

– Vi oppfordrer barna og voksne til å ta på nisseantrekk. Husk lommelykt til hjemturen, det blir mørkt i skogen, sier Skrattalsrud til Oppegård Avis. 

Kan komme og gå som man vil 

 Arrangementet starter klokken 15:00, og holder på til 17:00, men du kan komme og gå når det passer deg. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen til store og små!

– Stress ned i førjulstiden og bli med inn i skogen for en stemningsfull tur!, er Skiforenings-lederens siste oppfordring. 

Powered by Labrador CMS