HERLIGE TRENERE: Hovedtrenerne Siren Fredriksen Stensland og Stine Øyan er brennende engasjert for barn i Oppegård IL Turn & Barn.

Lever for turn - og for å lære bort turn

Tett på hovedtrenerne i Oppegård ILs turngruppe!

Publisert

Turngruppen i Oppegård IL er en aktiv og økende gruppe, og det trenes og turnes til den store gullmedaljen hver eneste uke. 

Nå skal du få møte to som står utrettelig på for at barna skal kose seg, lære nye ting og oppdage og videreutvikle både kunnskaper og kjærligheten for sporten!

Stine Øyan (40) fra Oppegård interesserer seg for musikk, ungdomsarbeid, teater, sang, dans, menneskerettigheter og kunst. Hun startet med dans hos Sissels Jazzgym, og siden har det gått slag i slag.

– Da jeg flyttet til Oslo fortsatte jeg med dans på Hammersborg fritidsklubb. Jeg startet på Solbakken folkehøgskole og der både danset jeg og koreograferte. Deretter startet jeg på Bårdar akademiet og gikk på musikal linjen der i to år, sier hun.

KOSER SEG: Det er moro med Oppegård IL Turn & Barn. Her ser du noen i aksjon under trening, under god veiledning av trenerne.

Så gikk turen til London

Les også: Sparket i gang turnsesongen

– Der studerte jeg teater i ett år og jobbet som danser/skuespiller i musikalen Kabaret. Når jeg kom hjem igjen jobbet jeg som danser i flere år. Jeg har danset for popartister, vært på danseturneer og forskjellige danseshow. Jeg har deretter jobbet som dansekoreograf/dansepedagog fram til nå, sier hun.

Turngleden har hun sammen med datteren sin, og det er nettopp derfor hun også valgte å søke på hovedtrenerjobben i Oppegård IL Turn & Barn,. 

– Min datter går på dette partiet og jeg følte at jeg kunne bidra med mine danse/koreografi kunnskaper. Det er fint å kunne dele dette med min datter, sier hun. 

Stortrives

Hun stortrives som hovedtrener. 

– Jeg liker å se det går opp ett lys i barna når de føler mestring. Gleden, smilene og dansegleden, sier hun. 

Hun er kjent for å være et engasjert menneske, full av følelser og kreativitet. Inspirasjon får hun gjennom å dypdykke i noen som har det verre enn oss, gode historier, musikk som får henne til å føle noe, kraftfulle bilder/videoer og tid.

Og dansen? Den har hun alltid med seg, selv om hun ikke danser overalt. 

– He he.. nei, det gjør jeg ikke. Men i stua, på badet og på jobb, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

HERLIGE TRENERE: Hovedtrenerne Stine og Siren er brennende engasjert for barn i Oppegård IL Turn & Barn.

Partneren

Med seg på laget har hun også  Siren Fredriksen Stensland (20) fra Oslo, en aktiv jente fra Skien, som nå er bosatt i Oslo grunnet studier.

KOSER SEG: Det er moro med Oppegård IL Turn & Barn. Her ser du noen i aksjon under trening, under god veiledning av trenerne.

– Jeg studerer nå fysioterapi på Høgskolen i Oslo og Akershus, noe jeg trives veldig med. Min store interesse har alltid vært turning. Jeg har drevet med turning stort sett hele livet. Jeg sluttet selv for ett år siden, og har det siste året kun vært trener. Jeg er veldig glad for at jeg kan fortsette å drive med denne idretten, selv om jeg ikke lenger driver aktivt med turning, sier hun.

– Har et lite ønske om å kunne begynne å turne litt aktivt selv igjen, når det lar seg gjøre. Utenom dette liker jeg generelt å være i fysisk aktivitet, være med venner og familie. Det går også mye tid til skolearbeid og jobb. Tidligere har jeg også drevet med en rekke idretter ved siden av turning; fotball, dans, ski og sprangridning, sier hun. 

Les også: Oppegård-turnerne imponerte!

Fredriksen Stensland begynte å turne selv i en alder av to år. 

– Dette var da i form av gymlek. Jeg begynte på lokallaget mitt, Skotfoss turn og IF. Da jeg ble seks år ble jeg tatt ut til et ekstraparti med de som var litt eldre. Jeg byttet klubb da jeg var syv, for å utfordre meg litt. Jeg begynte da på Herkules IF. Her ble jeg, etter et halvt år, tatt ut til et lukket konkurranseparti. Jeg begynte å konkurrere i en alder av åtte år som aspirant i apparatturn, sier hun.

– Da jeg ble elleve år startet vi opp troppsturn i Herkules og jeg deltok på noen konkurranser med dem, samtidig som jeg også konkurrerte med lokallaget mitt. Jeg sluttet med turn da jeg ble 13, da jeg ville satse på sprangridning. Da jeg ble 16 år startet jeg igjen, men deltok kun på konkurranser i kretsen, som junior. Denne gangen begynte jeg på turn igjen fordi jeg virkelig ville det selv. Jeg ønsket å bli så god som mulig og holde på med idretten jeg elsket. Jeg har hatt noen få konkurranser som senior, men sluttet etter hvert da det var veldig lite miljø for senior i området, sier hun. 

MORO: Gymlek er stas og gøy!

Veien til Oppegård ILs Turn & Barn gikk via en nettannonse.

– Jeg visste at jeg skulle flytte til Oslo, grunnet studier. Ved siden av studier trengte jeg en deltidsjobb. Fant stillingen på nettet og sendte derfor inn en søknad. Jeg syns trenerjobben er utrolig givende og tenkte jeg ville jeg gjøre dette ved siden av studiene mine. Oppegård IL Turn og Barn virket som en veldig fin klubb, hvor idrettens grunnverdier ble satt i fokus.

Les også: Se Oppegård-turnerne i aksjon

Nå trives hun godt i jobben, og elsker å viderformidle sin glede med turn til andre. 

– Det er et veldig fint trenerteam jeg jobber med. Det er et supert styre som er veldig hjelpsomme og stiller opp for klubben. Mange fine barn og foreldre å omgås med. 
Ved siden av videregående jobbet jeg som servitør i helgene og som turntrener i ukedagene. Jeg har tidligere jobbet som trener for et troppsparti i Skien. Jeg har også jobbet litt på foreldre & barn. Jeg hadde et arbeidsår før jeg flyttet til Oslo I sommer. Da jobbet jeg først som vikar på et oppvekstsenter, før jeg fikk en fast stilling som assistent og lærer u/godkjenning på barneskolen. Jeg jobbet også som brukerstyrt personlig assistent hos en barnefamilie dette året, sier hun. 

Se dem i aksjon

Se Oppegård-turnerne i aksjon!

Til slutt - ta kontakt med Opepgård IL Turn & Barn for å bli med på moroa, og for å bli coachet av deres dyktige trenere!

Her får du forøvrig en video med en liten smakebit på hva du kan være med på!

 

Powered by Labrador CMS