KLARE FOR KONSERT: Nyttårskonsertene Oppegård Janitsjar er virkelig noe å få med seg. Her fra 2015.

Lover heidundrende nyttårskonsert

Oppegård Janitsjar er i storform og gleder seg enormt til Nyttårskonsertene 2023.

Publisert Sist oppdatert

Endelig skal våre lokale janitsjar-legender fylle storsalen i Kolben igjen, etter to kjipe år år med avlysninger.

– Nyttårskonsertene vil inneholde mye flott musikk, og det er ikke umulig publikum vil bli noe overrasket over åpningsnummeret, frister Magne Braaten i Oppegård Janitsjar.

Konsertene avholdes fredag 13. januar klokken 20, lørdag 14. januar klokken 17 og søndag 15. januar klokken 15, så her burde det være dager og klokkeslett som passer de fleste. En gladmelding er at det også at det fortsatt er billetter igjen. Det er et hett tips til de som fortsatt har julegaver igjen å kjøpe.

Rik historie

«Eventyret» med nyttårskonserter startet en kveld høsten 1984, hvor daværende styre i Oppegård janitsjar drøftet ulike konsertkonsepter, forteller Braaten.

– Vi landet fort på at vi ønsket å se på muligheten for en nyttårskonsert. I kommunen den gangen hadde vi kun et konsertlokale, og det var kinoen i det gamle Samfunnshuset. I januar 1985 hadde vi får første nyttårskonsert med vår egen Lars Haugbro på flygel og det lokale bandet The Eager Beater Boys som gjesteartister.

Den gang var det kun drøyt 20 medlemmer i korpset, og det var begrenset med hvilke musikkstykker de kunne fremføre. Dirigent den gangen var Erik Bjørhei, som også dirigerte Nordstrand Janitsjar. I 1986 ble løsningen at de to korpsene slo seg sammen med Nordstrand Janitsjar i 2. avdeling av konserten, slik at de kunne fremføre noen større musikkstykker.

– De første årene lå antall publikummere på drøye 300. Selv om besøkstallene ikke var all verden de første årene hadde vi tro på konseptet. Da salen i den gamle kinoen ble full, begynte vi å sette inn løse stoler. Dette ble senere stoppet av brannvesenet, og vi valgte da å gå over til to konserter for første gang i 1994, minnes han.

MANGE STJERNER: Gjennom årenes løp har Oppegård Janitsjar spilt med mange store stjerner. Her er det Inger Lise Rypdal i 2015.

Spilte inn Kolben

Publikumstaket var imidlertid ikke nådd og i 2004 måtte de øke til tre konserter. Det var imidlertid dukket opp et potensielt skjær i sjøen. I 2005 skulle Samfunnshuset rives, og de var derfor usikre på om nyttårskonsertene 2006 måtte avlyses.

Kolben hadde opprinnelig ikke sin offisielle åpning i mars 2006, men gleden var stor da Kolben tillot korpset å avholde nyttårskonserter i januar 2006, drøye to måneder på forskudd.

– Vi fortsatte med tre konserter selv om sal 1 i Kolben hadde større kapasitet. Fra 2006 og frem til i dag har korpset i all hovedsak solgt tre fullsatte konserter hvert eneste år. Det er vi mektig stolte av, og vi tror ikke det er mange andre korps i landet som har fått til noe slikt.

Gjennom årene har også korpset vokst, og de siste 15 til 20 årene har de vært cirka 50 faste musikere.

HØYT NIVÅ: Her er et bilde fra Nyttårskonserten i 2020. Da var Alexander Pavelich solist.

Fornemme gjester

Listen over gjesteartister på våre nyttårskonserter er lang. Vi har hatt gleden av å jobbe med mange veldig flinke artister. Listen er for lang til å nevne alle. Noen høydepunkt er det likevel naturlig å trekke frem.

– Kanskje den største opplevelsen både for publikum og for oss i korpset var i 2017, da Angelina Jordan var med. Hun var da kun 12 år, men en større stemme på et ungt menneske skal man lete lenge etter, begynner Braaten.

Et annet enormt øyeblikk var da Jannike Kruse Jåtog fremførte Gabriellas sang fra «Så som i himmelen» i 2008.

Andre kjente og kjære artister som har vært med er Bettan, Inger Lise Rypdal, Hilde Louise Asbjørnsen, Åsleik Engmark, Odd René Andersen, Silya og Ole Edward Antonsen m.fl.

Endelig Rein

Før nyttårskonsertene i 2023 har janitsjaren gjennomført 80 nyttårskonserter siden den første i 1985, og de har solgt cirka 30.000 billetter.

Til konsertene i 2021 hadde de signert avtale med Rein Alexander, men da avlysningen kom grunnet pandemien, gikk de for en ny avtale i 2022. Da heller ikke det gikk, var det naturlig å tenke at «alle gode ting er tre», så de skrev ny avtale med Rein igjen for 2023.

– Rein var innom oss på en øvelse høsten 2021, og den mannen gleder vi oss til å jobbe sammen med. For en stemme. Vi håper nå, etter to avlyste nyttårskonserter, at vårt trofaste publikum får oppleve oss og Rein Alexander på en av nyttårskonsertene våre i januar 2023. Det er fortsatt ledige billetter, men av erfaring så bør man ikke vente helt til i siste liten før man kjøper billetter.

Powered by Labrador CMS