Vintersykling

FORNØYD: Fornøyd vintersyklist i Oppegård.
FORNØYD: Fornøyd vintersyklist i Oppegård.

– La dette bli en vane, kjære rektor!

Leder for Oppegård MDG, Jens Nordahl, deler sine erfaringer om vintersykling.

Publisert

Årets største snøfall hittil har kommet i løpet av natten. Jeg var spent på hvordan det skulle bli å sykle inn til Oslo i dag.

Sykkelveiene rundt Kolbotn har normalt varierende grad av brøytekvalitet, for å si det diplomatisk, men frykten ble gjort til skamme.

Jeg tok følge med ungene, hjalp dem med å bære skiene til aktivitetsdagen. Fortauene til Vassbonn skole var brede og nybrøytet.

300 meter fra skolen stod rektor Åse Sofie Lilletvedt med gul vest og stoppet bilene. Vennlig oppfordret hun foreldrene om å sette fra seg barna, la dem gå de siste hundre meterne til fots. La dette bli en vane, kjære rektor Lilletvedt!

Fortauene fra Vassbonn og ned mot Mastemyr var også nybrøytet. Det var rett og slett fantastiske gode og morsomme forhold for vintersykling i dag.

Vintersykling er lett og morsomt - og man føler seg helt Konge etterpå. Men god og sikker sykling forutsetter god brøyting av sykkelveiene.

Derfor har brøyting og annet vedlikehold av sykkelveiene vært en viktig kampsak for MDG. En takk til Høyre for at Høyre og MDG fikk på plass en ekstra brøytebil øremerket brøyting av sykkel- og gangveier; og en stor takk til kommunen for at de makter å gjennomføre så god brøyting midt oppe i store snøfall.

Gode sykkelveier er et av flere viktige og nødvendige lokale tiltak for redusere bilbruk og klimautslipp.

Les også: På to hjul til sykehjem

 

 

 

Første bilde: vel fremme i Oslo etter snaut 40 minutter på sykkelsetet Bilde 2: Fornøyd vintersyklist i Oppegård Bilde 3: God brøyting ved Volvo-bygget