FERIEIDYLL ØDELAGT AV FERIEFYLL: Oppegård-russen var involvert i slåsskampen der en gutt brakk begge bena, på den idylliske, greske øya Ios 1. august. Innfelt bilde er et skjermdump fra en video sendt til NRK av et øyenvitne.
FERIEIDYLL ØDELAGT AV FERIEFYLL: Oppegård-russen var involvert i slåsskampen der en gutt brakk begge bena, på den idylliske, greske øya Ios 1. august. Innfelt bilde er et skjermdump fra en video sendt til NRK av et øyenvitne.

Oppegård-russ involvert i voldshandlingene i Hellas

Et øyenvitne til slåsskampen på den greske øya Ios 1.august, som resulterte i at en russegutt fra Eikeli videregående skole brakk begge bena, forteller at Oppegård-russen 2019 var direkte involvert i hendelsen.

Publisert

En Oppegård-jente var vitne til slåsskampen som fant sted på den greske ferie-øya Ios, onsdag 1. august. Vitnet, som ønsker å være anonym, forteller at hele hendelsen startet med ypping og krangling mellom rivaliserende russebusser fra 2019-kullet fra Oppegård og Eikeli videregående skole i Bærum.  Oppegård Avis kjenner identiteten til jenta. 

Les mer om saken her

– Oppegård-guttene hadde vært i flere "beefer." Vi kaller det beefer når man står der og holder på og slå hverandre og slenger dritt og sånn, forteller jenta, som selv sto rett ved siden av da hendelsen fant sted. 

Rivaliseringen mellom de to russebussene og kranglingen skal ha begynt tidlig i ferien og utartet seg etter hvert. 

– Det var drittslenging og folk skulle tøffe seg, men det var ikke noen slag involvert da. Vi synes ikke det er greit i det hele tatt, og synes det er dritkjipt at det skjer. 

– Sånn vi så det terget han Oppegård-gutten heftig

Ifølge vitnet skal russegutten som brakk bena ha vært aggressiv og utagerende mot Oppegård-guttene, og det hele eskalerte da han begynte å fike til en Oppegård-russ i ansiktet. 

 – Sånn som vi så det, var det han som sto og terget Oppegård-gutten heftig. Han sto og klappa han på kinnet, litt og litt hardere. Så sparket en av Oppegård-guttene han i beina eller magen, Så dyttet han til Oppegård-gutten og så ble han dyttet tilbake, forteller vitnet, som sier at Eikeli-gutten da løp avgårde.

GRESK PERLE:  Vakre Ios ble i uken som gikk, offer for Oppegård-russens utagerende oppførsel.
GRESK PERLE:  Vakre Ios ble i uken som gikk, offer for Oppegård-russens utagerende oppførsel.

– Vi var mange flere så han ble sikkert redd. Flere begynte å gå løs på ham og jaget ham, så begynte han å løpe og så har han løpt over den kanten og antakeligvis brukket bena sånn, forteller hun. 

Sparket i ryggen

Oppegård-guttene skal ha sparket Eikeli-gutten i ryggen mens han lå på bakken, men slåsskjempene skal ha blitt fjernet fra stedet før det utartet seg videre.

Les også: Gjerningsmannen meldte seg selv inn til politiet

– Han som lå der klarte å prate og var tilstede, men hadde veldig vondt, så vi ringte ambulansen, og vaktene fra klubben fikk alle som sto i ring rundt bort fra stedet, sier jenta.

– Det ble ganske rolig med en gang. Jeg så at han hadde skulderen ute av ledd, og sånn vi så det, er det nok det Oppegård-gutta gjorde. At han brakk bena var fordi han falt.

Barnslig oppførsel 

Vitnet synes oppførselen er barnslig og at det også er litt skummelt når det skjer alvorlige ting. 

– Det er veldig teit at de bruker ferien sin på det. Det er absolutt ikke greit, og det har vi sagt til dem flere ganger, at vi synes det er barnslig og dårlig oppførsel. Det går ikke bare utover dem, det går utover oss også, sier hun.

Selv om vitnet synes guttene har oppført seg uakseptabelt, mener hun guttene har fått for hard medfart etter hendelsen.

– Jeg synes at gutta våre har fått litt mye skyld i det her i forhold til hva som har skjedd. Han brakk ikke beina fordi han ble banka, men fordi han falt. De er egentlig veldig snille og hyggelige gutter, og jeg synes det er rart at det har blitt så voldsomt. 

– De har passet på oss

Jenta forteller at Oppegård-guttene har tatt godt vare på Oppegård-jentene som var med på turen.

– De har passet på oss og fulgt oss hjem og vært veldig beskyttende. De er ekstremt gode gutter og det er trist at de blir fremstilt sånn som dette, som gjerningsmenn. Jeg føler at det blir fremstilt litt feil i forhold til hva som skjedde. 

Noen av guttene skal ha blitt arrestert på kvelden etter hendelsen, men skal ha blitt løslatt igjen neste morgen, ifølge vitne. Hun forteller også at flere russ dro hjem etter hendelsen.

– De gadd ikke bruke ferien på dette. Det er vanskelig når andre vet de er fra Oppegård, og det blir vanskelig å holde seg unna når ting først har begynt, så mange av gutta dro hjem.

Vitne har ikke snakket med guttene siden hun kom hjem, men oppfatter det som om at krangelen ikke har eskalert videre mellom de rivaliserende russebussene, etter at de kom hjem.

–  Jeg tror det er over nå, avslutter hun. 

Powered by Labrador CMS