FREKKE FANTER: Noen frekke tyver har vært på ferde i Ormerudveien og stjålet verktøy fra en container.
FREKKE FANTER: Noen frekke tyver har vært på ferde i Ormerudveien og stjålet verktøy fra en container.

Verktøytyveri i Ormerudveien

Noen frekke tjuvradder har stjålet verktøy fra byggeplassen i Ormerudveien.

Publisert

Klokken 08.15 i i dag tidlig fikk politiet melding om et innbrudd på en byggeplass i Ormerudveien på Kolbotn. Tyvene skal ha brutt seg inn i en bod og stjålet verktøy for anslagsvis 50 000 kroner. 

– Det ble stjålet verktøy fra håndverkerne fra en bod som ble brutt opp, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen. 

Les også: Knivslåsskamp i Kolbotn sentrum

Politiet ankom stedet en time etter, og har gjort undersøkelser.

– Vi har opprettet en sak så få vi se hva det gir av resultater, men det var ingen videoovervåkning som dekket stedet. Et av elementene er å få oversikt over verktøy som er stjålet, sier Sveen.

Politiet oppfordrer folk til å være på utkikk om de ser merket verktøy til salgs på Finn.no, for eksempel.  

– Ser noen noe på Finn er det fint om de varsler politiet. 

Kan være omreisende

Politiet vet ikke om tjuvraddene er lokale eller omreisende, men utelukker ikke at dette er omreisende folk som som har vært på ferde.

– Det er ikke godt å si, men når noe ser ut som en byggeplass er det attraktivt for de i bransjen. Vi oppfordrer folk til å låse inn verdiene sine. her var det gjort et forsøk med en låst bod, og da er det vanskelig å beskytte seg, sier Sveen. 

Han legger til at en hengelås ofte ikke er nok og oppfordrer til å tenke utenom det vanlige når det gjelder å sikre verktøycontainere og lignende.

Les også: Store verdier stjålet i Ormerudveien

Det er ikke første gang at tyver har vært på ferde i Ormerudveien. Senest i mai i år ble det stjålet verktøy fra samme byggeplass.