FØR OG ETTER: Her kan du se forskjellen, før og etter Villa Breskeskjær i Ormerudveien.

Sjekk forskjellen!

Nå er Villa Breskeskjær jevnet med jorden!

Publisert

I 98 år sto den hvite Villa Breskeskjær i Ormerudveien på Kolbotn. Nå er bygningen jevnet med jorden, og huset er historie. I hvertfall slik den har stått til nå. 

Kun taktekking, vinduer og ytterdører fra den 98 år gamle Villa Breskeskjær skal bevares før den skal bygges på nytt noen meter unna.

– Villaen blir demontert og gjenreist i den nærmeste tiden. Arbeidet med flytting vil starte når det passer for utbyggeren, sa Anders Winther Andersen i Solon Eiendom til oa vis.no i forbindelse med en sak om villaen den 27. oktober.

Ifølge ham blir kun følgende bygningsdeler gjenbrukt etter demontering: taktekking, vinduer og ytterdører.

Både fasadene og de andre delene av bygningen, inkludert interiør, ble bestemt revet  

– Interiør har aldri vært tema å ta vare på. Villaen er i regulering forutsatt tatt i bruk som felleshus for de som flytter inn i leilighetene. Planløsning vil bli tilpasset dette formålet ved gjenreising. Foreliggende tillatelse er basert på vurdering av hva som er hensiktsmessig og riktig å ta vare på ved en gjenreising i henhold til reguleringsplanen, sa prosjektlederen da. 

Han sa videre at villaen er målt opp på stedet eksteriørmessig, og basert på dette samt orginaltegninger er det utarbeidet tegninger av arkitekt som vil benyttes ved gjenreising på en ny lokasjon.

PS! Saken fortsetter under bildemontasjen. Bruk musen eller fingeren din og swipe på bildet under denne teksten for å se forskjellen på tomten der villaen sto før og slik det er nå. Det ene bildet, som ble tatt da villaen sto, ble tatt den 25. september, mens det andre bildet, som er tatt etter riving av villaen, er tatt den 21. november. Du kan også se video med samme forskjeller i videovinduet øverst i saken.

Sjekk forskjellen! Her kan du se tomten der VIlla Breskeskjær sto før og nå.

Nye leiligheter bygges

På tomten der villaen stod, er byggearbeidene med boligområdet Kolbotn Hage for lengst i gang. 

121 selveierleiligheter skal bygges på tomten, og byggeprosjektet skal stå ferdig rundt sommeren 2018.

Powered by Labrador CMS