ØSTÅSEN KIRKE: Kirken ligger på Tårnåsen, nærmere bestemt i Kornmoveien.
ØSTÅSEN KIRKE: Kirken ligger på Tårnåsen, nærmere bestemt i Kornmoveien.

Inviterer til lysmesse på Tårnåsen

Tradisjonen tro blir det lysmesse i Øståsen kirke på Tårnåsen.

Publisert

Arrangementet er allerede førstkommende fredag, klokken 20.00.

– Sammen med musikere med tilknytning til «gamle» Oppegård kommune – kan vi love en stemningsfull kveld i kirken, sier Rolf Arnesen, som har det musikalske ansvaret for kvelden.

Han har mye på hjertet om kvelden i Øståsen kirke.

– Sopranen Ida Eide Tunestveit, som har studert sang hos Solveig Kringlebotn, vil ha en egen avdeling. Hun vil blant annet synge «O, helga natt». Ida har også, som svært få, hatt et opphold ved operaakademiet i Roma, og det er ikke hvem som helst som får denne muligheten. Hun har deltatt på tidligere lysmesser, og flere ganger vært solist med Kolbotn Konsertorkester. Ida har også sunget ved Salzburger Festspiele i Østeriket. Hun har hatt en rekke solistoppdrag - en lang merittliste tross sin unge alder, roser Arnesen.

SOPRAN: Ida Eide Tunestveit skal blant annet bryne seg på «O, helga natt».
SOPRAN: Ida Eide Tunestveit skal blant annet bryne seg på «O, helga natt».

En annen av kveldens solister – som også har deltatt tidligere - er Monica Solodden på euphonium – eller som folk flest sier: baryton. Monica går siste åre av lærerstudiet ved Oslo MET. Monica startet sitt musikalske løp som 6-åring i Oppegård Skolekorps, gikk på musikklinjene ved Ski Videregående, og videre på Toneheim folkehøyskole. Hun har vært solist med Oppegård Janitsjar tre ganger, spilt i regionkorpset RØST, vunnet nasjonale musikk-konkurranser, spilt i en tubakvartett som har hatt konserter på ulike steder i landet samt mye mere.

I tillegg til disse to vil fløytistene Marianne Grini og Tone Graham Buvig delta. Begge er aktive musikanter i Oppegård Janitsjar, og er som veteraner å regne da de har deltatt på et utall av lysmesser. Vi får bl.a. høre disse to i en fløyteduett - «The Holy City».

På piano sitter pianist Kåre W. Øgreid som også har deltatt i en årrekke på lysmessene. Kåre og hans bror Håkon W. Øgreid vil ta oss med i en «Julemeditasjon» av Kåre Øgreid. En sangkvartett bestående av Ida Eide Tunestveit, Kirsten Hannesson, Oddvar Pederstad og Rolf Arnesen vil fremføre en del av våre kjente og kjære julesanger. De vil bli akkompagnert av de fem tidligere nevnte musikere samt kirkens organist Olav Øgreid.

Arnesen forsikrer om følgende:

– Det blir forsamlingssang – vi skal selvsagt synge sammen.

I tillegg til masse flott musikk, vil kirkens prest, Steinar Hjerpseth, vil holde en juleappell. 

NB: Det er gratis entre - med mulighet for å gi kollekt ved utgangen.

 

Powered by Labrador CMS