LYSMESSE: Fredag 10. desember er det lysmesse i Øståsen kirke.
LYSMESSE: Fredag 10. desember er det lysmesse i Øståsen kirke.

Lysmesse i Øståsen Kirke

Etter to års opphold, grunnet Covid-19, så inviteres det til lysmesse i Øståsen kirke fredag 10.desember kl. 20.00.

Publisert

Lysmessen i år vil bli noe endret fra tidligere år. Det vil bli flere ulike solistfremføringer, instrumentalmusikk, og felles musikkinnslag med alle aktører.

Av solistinnsalg må nevnes glitrende euponium - spill av Monica Solodden. Monica er 22 år og startet som 7–åring i Oppegård Skolemusikkorps, gikk så på musikklinjen ved Ski Videregående, videre på Toneheim folkehøyskole. Hun har vært solist med Oppegård Janitsjar tre ganger, spilt i regionkorpset RØST, vunnet nasjonale musikk-konkurranser, spilt i en tubakvartett som har hatt konserter på ulike steder i landet mm. I dag studerer hun til å bli lærer på Oslo Met på 3.året.

FAST INNSLAG: Tone G. Buvig og Marianne Grini er klare for innsats.
FAST INNSLAG: Tone G. Buvig og Marianne Grini er klare for innsats.

Ida Eid Tunestveit er 20 år og går andre året på Baratt Due musikkinstitutt hvor hun tar timer med Solveig Kringlebotn. Hun gikk tidligere på musikklinjen ved Ski videregående. Ida har sunget på mange scener i og utenfor Norge de siste årene. Bl. a. har hun sunget ved Salzburger Festspiele i Østeriket to år på rad. Vært med på Occupy Operas samtidsoppsetning ved Den norske opera. Ida vil ha sin egen avdeling, samt delta i en sangkvartett med Kirsten Hannesson, Oddvar Pederstad og Rolf Arnesen

To som har vært fast «inventar» på lysmessene er fløytistene Tone G. Buvig og Marianne Grini. Tone, til venstre på bildet, har vært med helt fra starten på 90-tallet. Vi vil bl.a. få høre de to i en stemningsfull fløyteduett - «The holy city» av Stephen Adams, i tillegg til flere fellesinnsalg med de øvrige musikere og sangere.

To andre som har deltatt på lysmessen i en årrekke er Kåre W. Øgreid, piano, og Håkon W. Øgreid, gitar, som vil akkompagnere solistene, samt fremføre selvkomponert musikk. Bak orglet vil kirkens organist og diakon Olav Øgreid sitte.

Det legges også opp til forsamlingssang slik at alle kan synge med på flere av våre kjente julesanger. Rolf Arnesen har det musikalske ansvaret, og kirkens prest, Steinar Hjerpseth vil holde en juleappell.

NB: Det er gratis entre - med mulighet for å gi kollekt ved utgangen.

Powered by Labrador CMS