SAMMEN: Pekka Lundefaret og broren Ole Martin har brukt utallige timer på å lage verdens råeste gresssklipper.

Nå er rekordklipperen solgt!

– Vemodig, men den får et flott, nytt hjem, sier Pekka Lundefaret.

Nylig la stuntkjører Pekka Lundefaret ut rekordklipperen sin for salg, og nå har den fått ny eier! Salgssummen er imidlertid ukjent. 

– Viking har kjøpt klipperen, og den skal stå på deres fabrikk, men kjøpesummen forblir en hemmelighet, forteller Lundefaret.

PS! Saken fortsetter under bildet!

– Litt vemodig

SOLGT: Det finnes ikke maken til gressklipper i verden, garantert. Nå er den solgt.

 Lundefaret forteller at det er mange følelser rundt salget av klipperen, som han både satte verdensrekord med, og som har blitt en del av Johnny Virker-universet i bøkene om bilhelten. 

Les også: Pekka Lundefaret selger rekordklipperen

– Selvfølgelig er det hyggelig at klipperen kommer til et sted den "hører hjemme", men det er selvfølgelig også litt vemodig. Min bror og jeg har brukt mange, mange timer på og rundt dette prosjektet, og det er selvfølgelig litt rart, men det er flott at det ble Viking som ble kjøperen, sier rekordholderen til Oppegård Avis.

Den kommersielle stuntmannen gikk rett inn i Guinness rekordbok da han og broren bygget om en gressklipper til å bli et fartsmonster.

Les også: Årets beste barnebok er lokal - fra Pekka, Ole Martin og Vinni

På rullebanen på Sandefjord Lufthavn Torp satte han verdensrekord i gressklipperkjøring I den ombygde Viking T6 gressklipperen med over 400 hestekrefter, kjørte han med en gjennomsnittshastighet på 215 kilometer i timen over en mile. Toppfarten under rekordforsøket var 240 kilometer i timen. Nå er det altså andre som skal få nyte klipperens kraft!

PS! Saken fortsetter under bildet!

SOLGT: Det finnes ikke maken til gressklipper i verden, garantert. Nå er den solgt.

Mange prosjekter

Lundefaret sier det selvfølgelig blir en siste kjøretur med "klipperkameraten" før den skal overleveres, og at nye prosjekter står for tur.

Les også: Bitt av bilbasillen

– Vi har hatt det sinnsykt mye moro med klipperen, men nå er det på tide at den finner seg en ny partner. Og så har jo jeg alltid mye i vinden og har blant annet to store prosjekter på gang nå, så det er en tid for alt, sier Lundefaret hemmelighetsfullt.

Se video av verdensrekorden

Det blir spennende å se hvor veien går for både Lundefaret og hans grønne og hvite klippekamerat fremover.

Klikk play for å se video!

Les også: Tid for DAB! Sjekk vår store DAB-guide for bilen!

Her kan du uansett ta et gjensyn med hans verdensrekord-løp på Sandefjord Lufthavn Torp, som sendte både klipperen og ham inn i rekordbøkene.

Powered by Labrador CMS