SOFIEMYRVEIEN 8: Snuscontaineren ble funnet på adressen hvor Oppegård brannstasjon FolloRen ligger.

Her ble snusen funnet

Politiet fant søndag store mengder snus i en container på Sofiemyr. Trolig har det sammenheng med et stort snustyveri i mai. Gateverdien skal være verdt 2 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERING: I den originale saken skrev Oppegård Avis at containeren ble funnet i området Kongeveien/Sofiemyrveien. Tirsdag morgen får Oppegård Avis opplyst en mer nøyaktig posisjon, Sofiemyrveien 8. 

15. mai skrev VG om et stort snustyveri hos nettbutikken, Snus365 på Slemmestad i Asker. 

– Natt til søndag 7. mai tok innbruddstyver seg inn i deres lokaler på Slemmestad i Asker. Med seg tok de fire og en halv paller snus – med til sammen 27.000 snusbokser, skriver VG 15. mai. Saken til VG kan leses her.

Funnet på Sofiemyr 

Oppegård Avis har snakket med Silje Stokken Uppheim, seksjonsleder for etterforskning i Øst politidistrikt. Hun kan fortelle at brannvesenet meldte om en mistenkelig container full av snus i området Kongeveien/ Sofiemyrveien på Sofiemyr søndag.

– I går fikk vi melding om at en større container med snus ble funnet på Sofiemyr. Denne tror vi er i tilknytning til et større snustyveri nylig, forteller Uppheim. 

SOFIEMYRVEIEN: I dette området skal containeren ha blitt funnet.

– Det har den siste tiden kun vært ett, så stort snustyveri, at det har vært naturlig å involvere politiet. Derfor er det nærliggende å tro at dette har en sammenheng, fortsetter hun. 

– Er det en teori eller har dere mer å gå etter? 

– Foreløpig er det kun en teori, men som sagt tror vi det kan være en sammenheng. Det er Oslo politidistrikt som har saken, de er informert og containeren er beslaglagt, sier Uppheim til Oppegård Avis.

Skal være verdt opptil 2 millioner

I følge VG var det 27.000 snusbokser som ble stjålet i Snus365 sine lokaler i mai. Daglig leder, Morten Iversen i Snus365 sier til VG at en del av den stjålne snusen er fra merket LD, et snusmerke som stort sett kun selges på nett, gjennom Snus365.

– Det spesielle med den er at den stort sett bare selges på nett her i Norge, ikke i butikk. Så hvis du blir tilbudt å kjøpe en kartong med LD-snus, så er det sannsynligvis tyvgods fra oss, sier Iversen til VG. 

Powered by Labrador CMS