HOVEDSETE: Siden januar har Ski vært hovedsete for Øst politidistrikt. Driftssenteret kan nå bli flyttet til Sarbsborg.

Solbyen blir politibyen

Ski vrakes trolig til fordel for Sarpsborg når politiet skal velge nytt hovedkontor for stor-politidistriktet.

Publisert

Politidistriktet vårt kan bli styrt fra Sarpsborg.

Først ble lensmannskontoret på Kolbotn lagt ned, så ble politidistriktene i Follo, Romerike og Østfold slått sammen til Øst politidistrikt i januar 2016. Nærpolitireformen ruller nå videre.

Politimester Steven Hasseldal har nå kommet med et nytt forslag. Han har tegnet et kart for Øst politidistrikt med totalt elleve lokasjoner, og mener dette gir politiet mulighet for å levere en mer effektiv og bedre polititjeneste.

Dette er forslaget

Forslaget innebærer at hele 14 av dagens 22 tjenestesteder i Øst politidistrikt skal legges ned, samt at driftssenteret skal bestå av to enheter, Nord og Sør. Oppegård skal være en del av Ski politistasjonsdistrikt, men selv om hovedsetet for Øst politidistrikt ligger i Ski skal vi styres fra Sarpsborg, ifølge forslaget.

Sammen med politistasjonsdistriktene i Sarpsborg, Fredrikstad, Askim, Moss og Halden, skal Ski politistasjonsdistrikt nemlig danne driftsenheten Sør, med hovedsenteret i Sarpsborg. Politimesteren har også foreslått å styrke alle politistasjonsdistriktene i Sør, med unntak av Ski.

Prosessen videre

Forslaget skal nå være på høring i kommunene i seks uker. Deretter skal kommunene sende sine høringssvar til politimesteren innen mandag 28. november, og politimesteren sender dermed sitt forslag for endelig beslutning til Politidirektøren innen midten av desember. Kommunene er gitt klageadgang til Justis- og beredskapsdepartementet. Klageperioden er på åtte uker.

Powered by Labrador CMS