GLEDER SEG TIL OPPSTART: – Vi kommer garantert til å starte her med en fantastisk motivert gjeng i august, sier Håvard R. F. Johansen i WANG Ung Follo.
GLEDER SEG TIL OPPSTART: – Vi kommer garantert til å starte her med en fantastisk motivert gjeng i august, sier Håvard R. F. Johansen i WANG Ung Follo.

– Søknadsportalen er nå åpen

I august vil WANG Ung Follo starte en privat ungdomsskole med idrettsprofil på Sofiemyr. Det første året har de plass til kun 62 elever på 8. trinn.

Publisert Sist oppdatert

Søknadsportalen er nå åpen. Husk at søknadsfristen utløper tirsdag 1. mars, sier fungerende daglig leder i WANG Ung Follo og toppidrettssjef i WANG, Håvard R. F. Johansen (53).

Siden søknadsportalen for WANG Ung Follo ble åpnet i slutten av forrige uke, har det allerede kommet inn rundt 30 søknader.

– Det er veldig bra. Vi er veldig fornøyd med interesse for vår skole så langt, sier Johansen, som er bosatt på Langhus.

Han sier alle søknader til WANG Ung Follo skal sendes digitalt via skolens søknadsportal på wang.no. Husk at søknaden krever innlogging med ID-porten, og det er foresatt som må fyller ut søknaden og underskrive den digitalt ved innsendelsen.

Onsdag 2. februar skal det også gjennomføres et digitalt informasjonsmøte i forbindelse med oppstart av WANG Ung Follo. Møtet starter klokken 18:00 og klokken 20:00 (valgfritt).

To klasser på 8. trinn

WANG Ung har ni ungdomsskoler i Norge per i dag. Skolen på Sofiemyr, som skal åpnes til høsten, skal foreløpig være i midlertidige lokaler i tredje etasje i Fløysbonnveien 2-4, kjent som Jernia-bygget.

WANG Ung Follo starter med kun to klasser på 8. trinn i 2022, med plass til 62 elever totalt. Skoleåret 2024-2025 vil de ha full drift med inntil 190 elever på 8.-10. trinn.

WANG UNG er en friskole for ungdomstrinnet med en gjennomgående idrettsprofil som skiller seg vesentlig fra offentlige skole når det gjelder idrett. Ellers følger de de samme lærerplanene og kravene som i de kommunale ungdomsskolene.

Det vil koste rundt 24.000 kroner per år å gå på WANG Ung Follo. Utgiftene ved en ukes treningsleir, som elevene på 10. trinn skal være med på, er inkludert i beløpet.

Opptaksprøve

Alle elever som søker til WANG Ung Follo blir invitert til en generell opptaksprøve med syv fysiske tester/ øvelser. Disse skal gjennomføres i løpet av to dager i mars-april.

Invitasjon til opptaksprøven, med tid og sted for oppmøte, kommer i egen e-post etter søknadsfristen 1. mars.

Opptaksprøven består av ulike elementer som skolen ser på som viktige egenskaper innen idrett, og er delt opp i to deler, med en lunsjpause midt i.

– Elevene får poeng (én til ti) i hver øvelse. Balanse mellom kjønnene og sen utvikling blir ivaretatt ved opptaksprøven. Det er profesjonelle trenere som skal foreta en skjønnsvurdering, og det blir minimum 40 prosent av hvert kjønn ved opptaket, presiserer Johansen.

Etter at alle opptaksprøver er gjennomført skal skolen foreta et inntak. Vedtak om inntaket skal sendes foresatte på e-post.

Les også: WANG Ung Follo starter ny ungdomsskole på Sofiemyr i august

Powered by Labrador CMS