I DAG: Slik ser rådhuset i dag, som rommer både politikk og administrasjon i kommunen. Men hva blir i fremtiden? Det blir spennende å se!

Dette mener folk at rådhuset vårt bør brukes til i fremtiden

Storkommunens nye rådhus skal bygges i Ski. Ordføreren selger gjerne til Politihøyskolen, men hva mener mannen i gaten?

Publisert

Når Nordre Follo kommune skal etableres, kommer rådhuset til å ligge i Ski, og dette skal blant annet finansieres ved salg av dagens Oppegård-rådhus på Kolbotn. 

Oppegård rådhus kan bli frigjort for annen bruk senest den 1. januar 2020, ifølge ordfører Thomas Sjøvold, som i et nylig oppslag i Oppegård Avis foreslo at rådhuset kunne selges til Politihøyskolen

– Vi har hele tiden ønsket oss en institusjon som kan trekke folk til Kolbotn sentrum og skape mange arbeidsplasser. Vi er kjent med at det søkes lokalisering av Politihøgskolen (PHS) utenfor Oslo, sier Sjøvold.

– Oppegård kommune har flere mulige lokaliseringer å tilby. Rådhus- kvartalet er den mest attraktive eiendommen vi har i Kolbotn sentrum. Det passer perfekt for PHS, sier han.

Han sier det kan bli en stor utfordring for kommunen å forvalte den 38 år gamle rådhusbygningen etter kommunesammenslåingen i 2020. Det skal være ett rådhus i Nordre Follo kommune, og det skal etableres i Ski.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Men hva mener folket?

Dette er altså et av forslagene som har kommet på bordet for rådhusets videre fremtide. Ifølge den vedtatte sentrumsplanen kan rådhustomten brukes til blandet formål som offentlig/privat tjenesteyting og bolig, med hensynssone for bevaring av kulturmiljø.

Mange har uansett lurt på og spekulert på hva som skal skje med Oppegård rådhus når vi slås sammen med Ski, og den nye storkommunens administrasjonssentrum etableres.

Vi har vært en tur på gaten for å sjekke hva folket mener bygget bør brukes til. Svarene er mange og varierte. Bla deg rundt i bildekarusellen øverst i saken for å se svarene vi fikk. 

Også på vår Facebook-side foregår diskusjonen akkurat nå. Flere har engasjert seg i saken. 

– Det er vel for utdatert til å brukes som sykehjem, noe vi trenger. Så da får vi bruke det på noe annet. Jeg stemmer for å bygge om interiøret til å bli rimelige studenthybler for unge. Litt ala hva man klarer med nedlagte siloer i Oslo. Tøffe, små hybler med balkong, skriver Thomas Olsen.

– Foreslår å jevne bygningen med jorda. Finnes jo ikke noe styggere bygg i mils omkrets, skriver Erlend Skurdal.

– Rådhuset er vel det som bekymrer meg minst. Er mer opptatt av oss som bor i Oppegård i dag. Hva skjer med oss, skriver Kenneth Johannesen.

– Rådhuset bør påbygges med videreføring av pyramiden oppover, med en utsiktsrestaurant på toppen ! Kanskje resten av bygget kan bli et originalt butikksenter med mange artistiske forretninger i forskjellige etasjer, skriver Thorvald Thorin.

– Håpløst å komme seg inn til Ski.. ikke en ideell plass å legge noe, skriver Laila Fossum.

 

Fortsett gjerne diskusjonen! Hva mener du? Trykk her

I DAG: Slik ser rådhuset i dag, som rommer både politikk og administrasjon i kommunen. Men hva blir i fremtiden? Det blir spennende å se!

Fakta om Oppegård rådhus

  • Ligger i Kolbotnveien 30.
  • Ble offisielt åpnet den 3. desember 1979.
  • Er tegnet av arkitekt Bjart Mohr.
  • Har form som en avkortet pyramide i fire etasjer, samt underetasje som har etasjehøyde mot nord, vest og syd.
  • Rundt hver etasje løper smale balkonger rundt hele bygget (unntatt i hovedfasadens 1. etasje).
  • I 2002 ble det bygget inn et servicekontor i rådhusets inngangsparti. Kvernaas arkitekter sto for utformingen.
Powered by Labrador CMS