PÅ REKTORS KONTOR: – Det skal ikke være skummelt å komme på rektors kontor, sier Sæthre.

– Trygghet og trivsel er viktigst

Tårnåsens nye rektor Nina Sæthre gleder seg til et nytt skoleår.

Trygghet, trivsel og læringsmiljø er nøkkelordene til Tårnåsen barneskoles nye rektor, Nina Sæthre, som tiltrådte tirsdag 1. august.

Såpeboble-maskinen

Sæthre vil at alle skal føle seg velkomne, trygge og inkluderte, og har sine triks på lur - som for eksempel en såpeboble-maskin. Med denne kombinerer hun lek og læring.

– Den bruker jeg for å skape latter, som igjen gjør at elevene slapper av og får en god følelse. Jeg bruker den også i læringssituasjoner, forklarer hun.

Erfaren leder

FLOTT SKOLEMILJØ: Tårnåsen skole kalles med rette for "Skolen i skogen"..

Sæthre har blant annet jobbet som assisterende rektor på Kastellet skole i Oslo i seks og et halvt år, og et halvt år som rektor ved samme skole. Hun vet med andre ord godt hva jobben som rektor innebærer.

Les også: ENDELIG skolestart i Oppegård!

– Jeg ser på meg selv som en erfaren leder, og er klar til å ta fatt på en ny jobb med nye, flotte kolleger, foreldre og elever.

Lagmentalitet og gode relasjoner

– Jeg er jo en håndball-dame, og jeg tenker det samme om skoledrift; vi er et lag, og vi skal gjøre dette sammen. Jeg har selv vært lærer, og tror jeg fortsatt er i stand til å sette meg inn i deres situasjon, og sammen skal vi finne de beste løsningene, sier hun.

– Gode relasjoner er veldig viktig. Elever, ansatte og foreldre skal føle seg trygge på meg, og vite at de kan snakke med meg. Rektors kontor skal ikke være skummelt! Her om dagen gikk jeg rundt for å hilse på de elevene som er her nå i SFO, og da sier de «hallo, rektor!», da føler jeg meg velkommen, sier hun.

Les også: Se opp for skolebarn!

BOBLER AV GLEDE: – Det bobler litt inni meg, jeg er spent på skolestart, sier Sæthre, og slår på boblemaskinen. – Den bruker jeg for å få fram latter, eller i undervisningssammenheng, sier hun. Nina er opprinnelig fra Fredrikstad, har bodd mange år i Oslo, og bor nå på Kolbotn med familien..

Skolestart er i dag, mandag den 21. august. Det er stort for den nye rektoren.

– Jeg ønsker å skape et godt forhold til barna, ansatte og foreldre, og videreføre det gode arbeidet som er blitt gjort her på Tårnåsen. Jeg gleder meg veldig til skolestart, smiler hun.

 

Powered by Labrador CMS