ETTERLYSER TILTAK: – Vinteren nærmer seg og da blir situasjonen ikke forsvarlig for mange som går og sykler her, sier Jan Martin Larsen fra Kornmoenga. Han frykter det må gå en vinter til uten at Statens vegvesen gjør noe på strekningen.
ETTERLYSER TILTAK: – Vinteren nærmer seg og da blir situasjonen ikke forsvarlig for mange som går og sykler her, sier Jan Martin Larsen fra Kornmoenga. Han frykter det må gå en vinter til uten at Statens vegvesen gjør noe på strekningen.

Etterlyser tiltak i Skiveien

Jan Martin Larsen fra Kornmoenga etterlyser tiltak som Statens vegvesen lovet å etablere langs Skiveien nord for Rikåstunnelen for to år siden.

Publisert

– Det har ikke blitt gjort noe her til tross for beslutning om hastevedtak for to år siden. Det er dårlig, sier Jan Martin Larsen (63).

Han tok opp denne saken nå fordi han mener det aktuelle tiltaket bør utføres i sammenheng med arbeidet som om kort tid skal utføres ved Skye Consulting i forbindelse med uvettig parkering utenfor veiskulderen på Skiveien vis-a-vis Cirkle K.

– Disse to mindre tiltakene bør Statens vegvesen benytte anledningen til å utføre samtidig for å jobbe effektivt, sier Larsen.

Mangler fysisk skille

Oppegård Avis intervjuet kona hans, Gerd Ingunn Røe, om manglende sikkerhetstiltak på strekningen i desember 2016.

Les saken her: Ber om autovern

«Det mangler fysisk skille mellom gangveien og kjørefeltet. Jeg er daglig redd for å få en bil rett mot meg. Her akselererer bilene og trailere ut fra rundkjøringen mot nord, samtidig som det er en sving mot gangveien», sa Røe til Oppegård Avis den gang.

– Det har ikke blitt noe bedre siden sist. Snart kommer vinteren og da blir situasjonen enda verre. Det er alltid veldig glatt her grunnet være vann som renner ovenfra og nedover gangveien langs Skiveien. Veien er dekket av tykk is nesten hele vinteren, og med skiftende temperaturer og vann som legger seg oppå det tykke islaget blir det farlig å gå her, sier Larsen.

Han påpeker at det er mange som går til Kolbotn stasjon ved å bruke denne gangveien.

– Vi håper på en utbedring her før nok en vinter starter, sier Jan Martin Larsen og Gerd Ingunn Røe.

Kant på 16 centimeter

Det er Statens vegvesen (SVV) som har ansvar for fylkesveiene.

Gerd Ingunn Røe skrev et brev til SVV og ba om tiltak på den aktuelle strekningen allerede i desember 2015. Hun foreslo tiltak som flytting av gangveien og etablering av autovern eller høy skillevegg av betong, men SVV avviste dette og kom med en annen plan for strekningen.

«Vi er enig i at denne situasjonen bør utbedres», skrev saksbehandler Torill Merete Beck i SVV i et brev til Røe. Ifølge brevet skulle SVV lage fysisk skille i form av fortau med høy kantstein på 16 centimeter på strekningen. Tiltaket skulle være gjennomført våren 2016.

– Blir utført i høst

Etter oppslaget i Oppegård Avis i desember 2016 ville det komme strakstiltak i løpet av våren. Vegard Moe i SVV skrev til oss senere at det var bestilt tiltak på stedet, men entreprenøren måtte prioritere dette opp imot andre oppgaver.

Til tross for lovnader fra SVV, har det ikke blitt satt i gang med strakstiltaket ennå.

Etter at Oppegård Avis har kontaktet SVV på nytt har vi nå fått følgende svar:

– Vi planlegger å få gjort begge disse tiltakene sammen. De er planlagt utført nå i høst, sier SVVs seksjonsleder for trafikk i Akershus, Rita Johannessen.

Les også: – Har ingen å miste

Powered by Labrador CMS