– SKÅN SKOGEN: – Økonomien kan vi alltid rette opp igjen om vi opptrer ansvarlig. Naturen derimot, vil være tapt for alltid, sier Jens Nordahl (MDG), her fotografert sammen med naboene som protesterer mot utbyggingen.

– Nei til utbygging

Naboene på Rikeåsen får støtte fra MDG-Jens.

Publisert

Naboene på Rikeåsen får politisk støtte fra MDG i kampen for å bevare skogen på Rikeåsen.

– Vi var det eneste partiet som stemte mot salg av Rikeåsen-tomten da saken var oppe i kommunestyret i juni. Nå skal saken opp igjen, og forhåpentligvis har flere partier endret standpunkt i løpet av sommeren, sier gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl.

Han mener at med all planlagt utbygging rundt Kolbotn de neste årene er det unødvendig, og kanskje også uansvarlig, å starte utbyggingen av Rikeåsen.

Klikk her for å lese mer om naboaksjonen!

PS! Saken fortsetter under bildet!

Populært område

NABOPROTEST: Det er ikke god stemning for utbygging av skogsområdene på Rikeåsen blant naboene, som nå rasler med sablene og ypper til "krig" mot utbyggingsplanene. I front ser du Ragnhild Heyerdahl.

Nordahl påpeker også at to barnehager og to skoler bruker skogen ofte, og mange tusen innbyggere har Rikeåsen som sitt nærmeste rekreasjons- og treningsområde.

– Selvsagt skal vi fortette ved togstasjonene av klimahensyn, men det er ikke nødvendig å starte med Rikeåsen. Vedtatt boligutbygging på Kolbotn, Greverud og Myrvoll er alene nok til å håndtere Oppegårds innbyggervekst neste ti år, sier han.

STOR TOMT: Den kommunale eiendommen på Rikeåsen er på over 140.000 kvadratmeter.

– Desperat handling

Nordahl sier et eventuelt salg av Rikeåsen-tomten fremstår som en økonomisk desperat handling fra den borgerlige koalisjonen.

– Høyre, KrF og Frp håper vel at alt skal være glemt når Oppegård fusjonerer med Ski, men da kan dessverre både grønne lunger og kommune- økonomi være rasert. Økonomien kan vi alltid rette opp igjen om vi opptrer ansvarlig. Naturen derimot, vil være tapt for alltid, sier han.

PS! Hva synes du? Rive skogen og bygge? Eller droppe utbyggingen og bevare skogen? Send din mening til debatt@oavis.no eller kommenter i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS