GIR SEG: Elisabeth Edding gir seg som rektor ved Roald Amundsen videregående ved nyttår.

«RA» får ny rektor

De siste åtte årene har Elisabeth Edding (70) vært rektor på Roald Amundsen videregående. Til nyttår tar Pernille Herje Haga (52) over.

Publisert Sist oppdatert

Edding forteller at hun syntes det er en sorg å måtte gå av som rektor, og at det har vært fantastisk å lede en skole i et ressurssterkt lokalsamfunn.

– Det beste har vært det fine miljøet på skolen. Jeg har hatt gode samarbeidspartnere hele veien, og har også satt pris på å ha vært på en skole med veldig kompetente og gode folk, på alle nivåer. Flotte lærere, flotte ansatte og flotte elever, forteller hun.

TRIVES PÅ RA: Elisabeth Edding skryter av det gode miljøet. Her flankert av lærer Jostein Vae, elevrådsleder Jennie R. Martinsen og lærer Harald Rønning.

Stolt

Hun forklarer også at hun er stolt av systemet de har bygget opp på skolen.

NY REKTOR: Pernille Herje Haga blir ny rektor ved RA etter nyttår.

– Vi er stolte av måten vi tar i bruk de fasilitetene skolen har, elever som i stor grad lager digitale produkter som podcast, sway, og video og får uttrykt seg kreativt. Dette, samt at vi jobber hardt for at våre elever skal være opptatt av sin egen framtid, og vi jobber derfor tett med elevene for at de skal få best mulig resultater og fullføre og bestå, forklarer Edding.

Ny kvinne ved roret

Nå gir hun lederrollen videre til Pernille Herje Haga (52) og ønsker henne lykke til.

Oppegård Avis tok en prat med den nye rektoren for å høre om hennes tanker og forventninger. Herje Haga forteller at hun er spent på sin nye arbeidsplass, og at hun gleder seg til å ta del av et nydelig skolemiljø.

– Roald Amundsen videregående skole har et godt omdømme, mange ungdommer søker seg til skolen og lærere og ledelse gjør en fantastisk spennende og relevant jobb med læreplan-fornyingen og spesielt tverrfaglighet. Jeg gleder meg til å bli en del av dette og kanskje spesielt få innsyn i og videreføre arbeidet med elevmedvirkning.

Powered by Labrador CMS