TRENER: Vetle Vangstuen er i gang med sitt andre år som trener for Kolbotn. I fjor sammen med Tresor Egholm i 1. divisjon. I år sammen med Luke Torjussen i Toppserien.

«Vi må slutte å lete etter grunner til å være misfornøyde»

Kolbotn-trener Vetle Vangstuen har gjort seg noen viktige refleksjoner i «Slik har vi det nå».

Publisert

I spalten «Slik har vi det nå», skriver lokale kapasiteter tekster fra sin hverdag. Dette er Kolbotn-trener Vetle Vangstuens debut som Oavis-spaltist.

Jeg har noen generelle mottoer i livet, som heter at «det er gratis å smile», og som Monty Python sa… «Always look on the bright side of life». Det er noe jeg føler at bare blir mer og mer borte i dagens samfunn. Uansett hvor man er eller hva man driver med, så er det et konstant fokus på hva som ikke fungerer, istedenfor å fokusere på det som faktisk er bra. Jeg tror alle kan bli flinkere på det, meg selv inkludert! Dette blir bare forsterket jo mer jeg tenker på det, også innenfor mitt yrke i toppfotballen. Hvor vi på mange måter har verdens beste jobb, privilegerte som fy..

Men også her er det alt for mye fokus på ting som ikke fungerer, vi henger oss opp i småting som ikke er optimale, istedenfor å møte hver dag med et smil, og ta de utfordringene vi kommer over med godt humør. En positiv innstilling tror jeg løser ganske mye, uansett hvor vanskelig ting kan være.

Vi har akkurat vært på treningsleir i La Manga, herregud så heldig vi er som får lov til å jobbe med fotball en uke i Spania, midt i den kalde og våte perioden her hjemme i Norge. Men også her møter vi folk som leter etter små ting å ta folk på. De går rundt med lykt og lupe, for å finne ting å klage over. Det må sies å være et meget interessant skue.. Trenerkollega Luke i Kolbotn sammenlignet det hele med «The bergen town» fra Trolls. Det er helt utrolig, at negativiteten tar så overhånd.

Kan godt hende at vi i Kolbotn, som er et av landets 10 beste lag, uten hjemmebane, uten egen garderobe, uten penger og uten så mye annet enn en gjeng spillere, trenere og resurspersoner som ser positivt på livet, bare er lite kravstore?

Tar vi det hjem til forholdene våre i Norge, så legges det ut på sosiale medier og sendes melding i hytt og pine. De hverdagsheltene som bruker hele natta på å forsøke å brøyte veiene, slik at folk skal komme seg til jobb, får virkelig høre det hvis de ikke har klart å brøyte gangveien bort på butikken kl. 8 på morgenen... Dette er bare eksempler, men gud så gode vi er på dikte opp og finne problemer, og blåse de opp til noe som er mye større enn det i realitet er.

Jeg ønsker ikke å «ta folk» for å være negative, men jeg har sjeldent hørt at negativitet løser noen verdens ting! Det kan godt hende jeg tar feil, men jeg prøver iallfall å møte hverdagens utfordringer med et smil.. Hadde ikke livet vært litt kjedelig uten utfordringer? Hvis alt hadde gått på skinner? Elsker utfordringer, spesielt når jeg klarer å løse de, helst sammen med andre. Det er deilig det!

Møt livet med et smil, si hei til hverandre og vær takknemlige. Vi er jammen meg heldige som bor her vi bor! Og er det en ting du skal huske på, så er det: 

«Det er gratis å smile»

NB: Her er tidligere publiserte tekster i spalten slik har vi det nå:

Powered by Labrador CMS