Historien om et likklede

Drar du til Sofiemyr kirke onsdag 3. november får du høre en spennende historie om et historisk tøystykke.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 3. november kommer Eyvind Skeie til Sofiemyr kirke for å fortelle om sitt møte med linkledet og dele fortellinger og tanker.

I byen Torino i Italia finnes et spennende tøystykke. Noen mener at det er kledet som var knyttet rundt Jesu kropp i graven. Andre hevder at det er en kopi eller en forfalskning.

Spennende historie

HOLDER FOREDRAG: Eyvind Skeie kommer til Sofiemyr kirke 3. november.
HOLDER FOREDRAG: Eyvind Skeie kommer til Sofiemyr kirke 3. november.

Kledet har en spennende historie gjennom mange århundrer. Forskere har studert det, paver har besøk det og tusenvis av pilegrimer kommer for å se det når det vises, omkring hvert tiende år. En av disse er forfatter og prest Eyvind Skeie, bosatt i Kolbotn sentrum.

– Det var både rørende og interessant å se linkledet. Jeg har lest ganske mye om det, og undret meg over mange sider ved kledets historie., sier Skeie.

Spørsmålene er mange:

Hva er kledets historie? Hvordan ble det til? Kan det ha noe å si oss som lever i dag?

– Uansett om det er ekte eller ikke, gir det både tanker og kunnskap. Fortellingen om kledet er både en røverhistorie og en fortelling om religiøs hengivelse. Jeg gleder meg til å dele litt av kledets historie og si noe om hva det kan inspirere oss til i vår egen tid, sier Skeie.

Foredraget i Sofiemyr kirke er onsdag 3. november klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS