LAPPETEPPE: Banedekket på Sofiemyr kunstgress er utslitt og flere steder på banen er den lappet på denne måten.
LAPPETEPPE: Banedekket på Sofiemyr kunstgress er utslitt og flere steder på banen er den lappet på denne måten.

– Det er rett og slett en risiko

Frykt både for alvorlige skader og avlyste kamper gjør at Kolbotn IL har bestemt seg for å flytte resten av kampene i 2. divisjon til Ytre Enebakk.

Publisert Sist oppdatert

Banesituasjonen i Oppegård fortsetter å frustrere spillere, trenere og klubbadministrasjon. I dag ble det kjent at Kolbotns rekruttlag i 2. divisjon for kvinner må spille resten av hjemmekampene sine på Mjær stadion i Ytre Enebakk.

Årsaken er at Kolbotn rett og slett ikke tar sjansen på å arrangere flere kamper på det utslitte kunstgressdekket på Sofiemyr.

LØSE DELER: Slik ser det ut på Sofiemyr kunstgress. Ikke så vanskelig å forstå at enkelte dommere kan vurdere dette som en risiko.
LØSE DELER: Slik ser det ut på Sofiemyr kunstgress. Ikke så vanskelig å forstå at enkelte dommere kan vurdere dette som en risiko.

– Allerede før den siste kampen før sommeren fikk vi signaler fra dommeren om at banen var helt i grenseland. Siden banen er i dårligere stand nå enn før sommeren, tar vi rett og slett ikke sjansen på at den blir godkjent for spill, forteller Henning Stubberud, daglig leder i Kolbotn Fotball Kvinner.

Løse deler

I løpet av sommeren har nye deler av banen løsnet, eller blitt løsnet. Løse banedeler kan fort føre til alvorlige skader, og det er dermed ikke noe Norges Fotballforbund (NFF) tar lett på.

Det har Stubberud full forståelse for.

– NFF underkjenner ikke anlegg for å være vanskelige. De gjør det i så fall for å beskytte spillere og av frykt for skader. Slik som banen er nå er det rett og slett en risiko for skader, sier han til Oppegård Avis.

– Ikke optimalt

Rekruttlaget kjemper om viktige i poeng i sin divisjon for å være blant de fire beste. De gir plass i neste års landsdekkende 2. divisjonsavdeling. Et tap på grunn av underkjent bane er noe klubben ikke har råd tid, og derfor ble det nylig bestemt å flytte alle de resterende hjemmekampene til Mjær stadion i Ytre Enebakk.

– Det er ikke optimalt å spille bare bortekamper resten av sesongen, men det er bedre enn å miste poeng uten å spille. Da vi tok kontakt med NFF for å bytte bane for helgens kamp gjorde de oss oppmerksomme på at det da måtte gjelde for resten av sesongen. Så sånn blir det, sier Stubberud.

Han er naturlig nok ikke veldig fornøyd med banetilstanden på Sofiemyr, men nøyer seg med følgende konklusjon.

– Fasilitetene er for dårlig. Nå håper jeg kommunen sørger for et nytt underlag på Sofiemyr kunstgress foran neste sesong, så vi slipper denne usikkerheten, sier Stubberud.

Må fortsatt brukes

Det er kun kampene til Kolbotns lag i andredivisjon som blir flyttet. Alle andre kamper som er berammet til Sofiemyr kunstgress skal fortsatt gjennomføres der. Årsaken til det er at kravene til underlag er strengere i 2. divisjon, enn de for eksempel er i aldersbestemte klasser.

Powered by Labrador CMS