Sofiemyr skole

NY REKTOR: Jo Henrik Wangen (58) er bosatt i Oslo, men har god kjennskap til vår kommune.
NY REKTOR: Jo Henrik Wangen (58) er bosatt i Oslo, men har god kjennskap til vår kommune.

Nyansatt rektor på Sofiemyr

Jo Henrik Wangen (58) gleder seg til å starte som ny rektor ved Sofiemyr skole om drøye tre uker.

Publisert

 Jo Henrik Wangen har tidligere jobbet som rektor ved skoler i Ås og Enebakk, og som kommunalsjef i Våler i Østfold kommuner. 58-åringen er bosatt på Bjørndal i Oslo, men har god kjennskap til Nordre Follo, skriver kommunen i en pressemelding.

– Vi er veldig glade for å ha fått akkurat Jo Henrik som ny rektor ved barneskolen på Sofiemyr. Han har både lang erfaring som rektor, har ledet en spesialavdeling og har også vært gjennom bygging av ny skole. Med andre ord mange erfaringer som vil komme til god nytte i jobben som rektor ved Sofiemyr skole, sier områdeleder for skole i Nordre Follo kommune, Katti Anker Teisberg.

Starter 1. august

– Jeg ser veldig fram til å starte i jobben 1. august, og har allerede fått møte mange av kollegaene jeg skal jobbe sammen med, sier Wangen, som var med på plandagen ved skolen allerede 24. juni.

Han tror erfaringen fra Ytre Enebakk skole, hvor han var rektor i en periode hvor skolen ble revet og bygget opp på ny, blir spesielt verdifull å ha med seg.

– Det er trygt å ha vært gjennom en slik prosess tidligere, og jeg tenker det kommer til å bli noen gode og spennende år for oss ved Sofiemyr skole i årene fremover, sier den nye rektoren.

58-åringen legger til at han gleder seg til å treffe både elever og foresatte når det nye skoleåret starter.

Krevende tid for rektor

Wangen tar over stafettpinnen etter rektor Kjetil Myklebust. Sistnevnte ble ansatt som assisterende rektor på Sofiemyrtoppen skole i august 2016 før han tok over som rektor på Sofiemyr skole tidlig i 2017.

Barneskolen på Sofiemyr har hatt store utfordringer med inneklima i mange år. Spesielt i løpet av det siste året har det vært mye trøbbel med funn av muggsopp og gjentatte taklekkasjer.

Foreldregruppen "Ny Sofiemyr skole nå" har siden januar 2020 jobbet aktivt for å få lokalpolitikerne til å innse at det er et stort behov for en ny skole.

I juni bevilget flertallspartiene i Nordre Follo 225 millioner kroner til en etappevis bygging av en ny barneskole. Beløpet, som skal fordeles på fire år, er et foreløpig prisanslag for hele prosjektet.

Les også: Bevilget 225 millioner kroner til Sofiemyr skole