LEIETAKER I SEKS ÅR: Proff Bilmekling AS har leid garasjelokalene i Sønsterudveien 30 siden 2016.

Bruktbilselger fortviler

I halvannet år har bruktbilselger Aqil Liaqat Ali ventet på svar fra kommunen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har søkt om bruksendring av eiendommen i fjor sommer, slik kommunen ba oss om, men vi har ikke ennå fått svar fra kommunen, sier daglig leder i selskapet, Aqil Liaqat Ali.

Les også: Ville etablere McDonald’s på Sofiemyr

Omsatte for 33 millioner

Ifølge skiltet på lokalene i Sønsterudveien 30 driver Proff Bilmegling AS med kjøp/salg, bilmegling, innbytte og kommisjon.

Selskapet ble registrert sommeren 2015 som et aksjeselskap, og ifølge Brønnøysundregisteret, ble det opprettet under detaljhandel med biler og lette motorvogner, unntatt motorsykler og det som naturlig faller inn under dette.

– Det er riktig at vi driver virksomhet relatert med salg av brukte biler (hovedsakelig elbiler), dekk og felg. Dette er i tillegg til å drive et gatekjøkken. I forbindelse med oppstart i Sønsterudveien 30 for seks år siden innhentet vi alle nødvendige tillatelser, inkludert bevilling fra politiet til å drive med bruktbilhandel (7. november 2016), og serveringsbevilling fra Oppegård kommune (16. mars 2016). I leiekontrakten står det at vi kan drive med bilsalg, salg av dekk og felg, og gatekjøkken, sier Aqil Liaqat Ali, som er daglig leder i Proff Bilmegling AS.

Det er kun han alene som driver selskapet. Regnskapstallene viser meget god soliditet, likviditet og lønnsømhet. I 2020 ble det omsatt for litt over 33 millioner kroner. Når det gjelder gatekjøkkenet, er det snakk om tre til fire ansatte avhengig av sesong.

– Vi har skapt mange arbeidsplasser. Frem til inntektsåret 2019 betalte vi cirka 3 millioner kroner i skatt og avgifter til fellesskapet. Vi tar også klimautfordringene på alvor, og prøver aktivt å spesialisere oss på kun elbiler i nærmeste fremtid, påpeker Liaqat Ali.

Fikk ingen frist

Når det gjelder prosessen med bruksendringen på eiendommen, sier Liaqat Ali følgende:

– Vi sendte en søknad til kommunen i fjor for å omregulere garasjen til bruktbilbutikk, men vi har ikke fått noe svar fra kommunen ennå. Da vi snakket med saksbehandleren sommeren 2021, sa han at siden dette var snakk om å søke om bruksendring og ikke områderegulering, samt at tidligere virksomhet hadde likhetspunkter (om bruken av eiendommen), burde det ikke ha vært en utfordring til å få på plass en bruksendring. Han sa at det hadde vært en mye mer omfattende prosess å søke om områderegulering enn å søke om bruksendring.

– I dette tilfellet søker vi kun om bruksendring. Saksbehandleren sa til meg i fjor høst at behandlingen av denne saken kunne pågå over lang tid og det var derfor ingen frist gitt for redegjørelse/ søknad i brevet fra kommunen, forklarer daglig leder.

Videre påpeker Liaqat Ali at han har ønsket å få redegjort dette i forbindelse med bruksendring så raskt som mulig.

– Derfor sendte en ansvarlig søker på vegne av oss inn en søknad til kommunen om bruksendring omgående, altså sommeren 2021. Senere fikk vi vite at saksbehandleren sluttet i sin stilling og at saken ble utsatt, sier han.

NYHETER

Powered by Labrador CMS