På den første stand-up-kvelden fikk Vinoria besøk av en av landet råeste komikere for tiden, nemlig Espen Abrahamsen.

Eksklusive lattersalver

På Kolbotn kan du faktisk bli den første til å høre en knallgod vits, eller den eneste til å høre en dårlig en. 

Publisert Sist oppdatert

Da må du imidlertid dra på stand up-mandag på Vinoria.

Som vi har skrevet om tidligere, er Kolbotn i ferd med å bli LOL-botn. I mai er det stor humorfestival i regi av de, rett nok innflyttede, men likevel lokale humorkjendisene Terje Sporsem og Hans Morten Hansen. Samtidig har Kolben fått fart på å booke komikere, og torsdag denne uken kan du se den norsk-franske lattermuskel-pt-en Cecile Moroni, og i begynnelsen av mars kommer selveste Henrik Fladseth på besøk. 

Nye vitser

Jonna Støme var på Vinoria mandag denne uken og testet nye vitser.

Ønsker man å se mindre etablerte moroklumper prøve seg, eller kanskje se etablerte komikere teste nytt materiale, er Mandagsklubben på pizza- og vin-eldoradoet Vinoria stedet.

Før jul hadde Vinoria besøk av en håndfull fremadstormende komikere, og i tillegg dukket mer profilerte humorister som Skal vi danse-vinner Simon Nitsche og Espen Abrahamsen uannonsert opp. Sistnevnte er nå aktuell med et eget show på VGTV. Da var det fullt hus og stormende jubel på Vinoria.

Mandag kveld denne uken var nye unge og fremadstormende smilebånddragere på besøk. I tillegg var tidligere barne-tv-onkel og (nesten) prisvinnende komiker Jonna Støme innom for å teste ut jomfruelige vitser og nye ablegøyer. Rett nok hadde Støme vært på 50-årslag i helgen, gått på trynet på glatta og smadret mobilen med notatene sine på, men han gjennomførte likevel et friskt sett der noen punchlines satt i krysset, mens andre gikk litt over mål.

Med andre ord akkurat slik det skal være når man tester nytt materiale. Gjestene på Vinoria kan dermed bli de eneste som hører en vits som faller på steingrunn, men også de første som hører morsomheter som skal trimme lattermusklene i det ganske land i bakkant. Det er uansett en potensiell eksklusiv opplevelse vi snakker om. 

Kim André Engh (til venstre) og Alv Rune Rygg driver Ski Standup, men har oppdaget at Kolbotn er minst like kult.

Nytt show 19. februar

Stand up-showene arrangerer Vinoria i samarbeid med Ski Standup. Mandag 19. februar er det klart for nytt show, forteller Alv Rune Rygg som driver Ski Standup sammen med Kim André Engh.

– På Vinoria skal ferske komikere få prøve seg og mer kjente komikerne skal få prøve ut de nye tekstene sine. Sånn som nå på mandag da Jonna kunne prøve ut sitt nye materiale, sier Rygg til Oppegård Avis.

Mandag 19. februar er det altså nye runde, og da kan Rygg friste med blant annet Laurits Lundgaard og Hans Magne Skard på scenen.

– Laurits er en morsom fyr fra Østfold og Hans Magne er en av mine absolutte favoritter, sier Rygg.

Andre som skal på scenen mandag 19. februar er Karoline Onsrud, Eirik Rimmereid (kjent fra Kompani Lauritsens Tropp 2) og Henrik Schatvet (med over 60.000 følgere på TikTok). 

Billettinntektene fra standup-mandagene på Vinoria går for øvrig i sin helhet til komikerne som står på scenen. 

På showet 11. desember dukket tidligere Skal vi danse-vinner Simon Nitsche uannonsert opp på Vinoria og dro et lite sett. Det kan også i fremtiden hende at komikere som ikke allerede står på plakaten dukker opp på Vinoria på mandagene.
Powered by Labrador CMS