MARKØRER: Ida Westgaard henger opp markører du kan se etter når du løper Svartskogløpet.

Terrengløp i to uker

Svartskogløpet lar seg ikke stoppe av korona.

Publisert

Det så en stund mørkt ut for årets utgave av Svartskogløpet, det årlige terrengløpet i flott natur.

Ida Westgaard er leder i Svartskog IF. Hun forteller at komiteen vurderte å avlyse på grunn av retriksjonene som er lagt ned på grunn av koronapandemien.

START OG MÅL: Ida Westgaard og Lars Nøring er klare: Lørdag starter årets Svartskogløp, og du kan delta helt frem til 25. september. Her står duoen ved startpunktet på Vestenga.

– Vi pleier å ha løpet med utgangspunkt i Solheim, med bespisning og fellesstart. Det passet litt dårlig i år. Vi bestemte oss for å legge om løypa, gjøre den kortere og enklere.

I år vil løpet gå over en lengre periode, slik at man ikke møtes i løypa.

Vestenga

Årets løype vil ha både start og mål med utgangspunkt i Vestenga idrettsplass. Løypa går nordover langs linjestien før den tar av til høyre og går via Torbjørnrud tilbake til Vestenga.

Kasserer Lars Nøring skulle gjøre den siste finpussen på løypa da Oppegård Avis møtte styremedlemmene mandag denne uken.

– Jeg mangler kilometertelleren på ett kryss etter at jeg har glemt å notere det ned. Jeg skal løpe inn i løypa og få dette på plass i god tid før løpsstart, sier Nøring.

Registrer tiden

Årets utgave av Svartskogløpet startet lørdag 12. september og varer til fredag 25. september. Tidligere har det vært mange løpere som har deltatt i den populære konkurransen på Svartskog. I fjor var cirka 90 løpere påmeldt, hvorav 40 av dem var barn.

Svartskog IF bestemte seg for å ikke å bli stoppet av covid-19. Du løper alene i løypa og tar tiden på deg selv. Denne kan deretter registrere inn på nettsidene svartskogløpet.no.

Idrettslaget arrangerer løpet nærmest som en service og et initiativ til god folkehelse.

– Idrettslaget har ingen inntekter. Løpet er kun basert på frivillig innsats. Deltagerne er selvsagt hjertelig velkommen til å vippse en frivillig sum dersom de ønsker det, sier Ida Westgaard med et smil.

Powered by Labrador CMS