MESTER: Ingrid Kristine Landerud Brevik med det synlige beviset på at hun er best.

Kolbotn-svømmer er Norsk Ungdomsmester 2022

Ingrid Kristine Landerud Brevik sikret Kolbotn sitt første UM-gull i kvinneklassen på mange år.

Publisert Sist oppdatert

21.–23. oktober 2022 ble Norgesmesterskapet i svømming for Ungdom arrangert i AdO arena, Bergen. Vi kom hjem med flere topp-plasseringer, finaler og vår første UM medalje (GULL) i kvinneklassen på mange år!

NM Ungdom arrangeres i klassen 13–16 år. Kolbotn IL Svømming er veldig stolte over å ha deltatt med fem kvalifiserte utøvere (med krav på totalt 20 individuelle øvelser): Iver Dahl-Hilstad (2006), Sander Bentsen (2006), Nicolai Stabell Finnevolden (2007), Ellinor Paulsrud-Kvisla (2007) og Ingrid Kristine Landerud Brevik (2007).

Norsk Ungdomsmester på 50 rygg

Første dagen var det jentene som konkurrerte med to øvelser hver. Ellinor: 50 bryst (35,64) og 100 fly (1.10,08). Ingrid: 100 fri (1.00,20) og 200 rygg (2.33,07). Det var veldig stas at begge to kom videre til finalen. Ellinor forbedret 100 fly i B-finalen (1.08,26), mens Ingrid svømte 100 fri under minuttet i A-finalen (59,80).

Dag 2 konkurrerte alle våre utøvere, alle satte personlige rekorder og vi vant GULL! Ingrid først i vannet med 50 rygg (30,54) og videre til A-finalen som raskeste utøver. Hun svømte også 50 fri, men ble diskvalifisert (tjuvstart). Nicolai perset på 50 rygg (29,31) og ble 2. reserve til B-finalen. Iver (25,45) og Sander (25,63) svømte i bane ved siden av hverandre på 50 fri og knappe hundredeler skilte dem. Ellinor kom seg videre til A-finalen på 100 bryst (1.15,95) og B-finalen på 100 individuell medley (1.09,81).

I finalen svømte Ingrid knallsterkt 50 rygg (30,22) og slo først i mål som Norsk Ungdomsmester! Ellinor svømte også meget sterkt på begge sine finaler: 7. plass på 100 bryst (1.15,12) og bra gjennomført 100 individuell medley (1.09,83).

BRA GJENG: Kolbotn IL Svømming – bak fra venstre: Hovedtrener Johan Parker Nygaard, Ingrid Kristine Landerud Brevik og sportslig leder Terrie Miller. Fra venstre foran: Sander Armand Bentsen, Iver Dahl-Hilstad, Ellinor Paulsrud-Kvisla og Nicolai Stabell Finnevolden.

Klubbrekord

Igjen var alle i vannet på dag 3 og alle presterte bra. Nicolai slår til på 400 individuell medley og setter ny klubbrekord (5.00,77). På 50 fly svømmer Iver en sterk ny personlig rekord (27,70) – noen hundredeler etter kom Sander i mål, også solid innsats og ny bestetid (27,76). Ellinor svømte også 50 fly (30,25), i tillegg til 200 bryst (2.47,29) i forsøket. Ingrid svømte 50 fly (30,59) og 100 rygg (1.08,85).

Både Ellinor og Ingrid kvalifiserte seg til finaler. Ellinor svømte A-finalen på 200 bryst (2.43,26) der hun kom i mål på en solid 4. plass! Ingrid fikk også en ny sjanse på å forbedre tiden sin med B-finale på 100 rygg (1.08,15).