Løp så pengene flommet - til en svært god sak

Tårnåsen skole deltok i UNICEF-runden, og løp i dag for å samle penger til afrikanske barns skolegang. Se bildekarusell og video fra løpet!

Publisert

Eleverådet på Tårnåsen skole er initiativtakerne til å delta på UNICEF-runden, et løp for å samle inn penger til skoler i elleve afrikanske land. Barna har på forhånd avtalt sponsorer, det være seg foreldre, tanter og besteforeldre. For hver runde får elevene et klistremerke som symboliserer beløpet sponsoren skal betale. Hva som er gitt i sponsorpenger per runde er individuelt.

– Noen voksne går på en smell der, de tror ikke barna klarer å løpe så mange runder, smiler rektor Rune Solberg.

MYE LÆRING. Rektor Rune Solberg synes det er mye læring i å delta på UNICEF-runden.
MYE LÆRING. Rektor Rune Solberg synes det er mye læring i å delta på UNICEF-runden.

Det ser riktignok ut som om de aller fleste elevene er villige til å løpe det de kan for å få inn mest mulig penger. 

Kinderegg

Solberg synes det er et flott initiativ, med fin læring for elevene. 

– De får fysisk aktivitet, hele skolen gjør noe sammen og de får være med å bidra. Det er som et kinderegg, sier Solberg.  

Han legger til at det er veldig konkret å samle penger på denne måten, og at det er en fin måte å gi til veldedige formål.

– Mange hadde kanskje gitt til et veldedig formål uansett, nå får de muligheten til å sponse barna, og barna får være med å bidra og delta selv, sier Solberg. 

KLISTRE-ANSVARLIG: Pernille Lunde Haukeland (12), sitter i elevrådet og er en av de som klistrer klistremerker for hver runde som blir løpt.
KLISTRE-ANSVARLIG: Pernille Lunde Haukeland (12), sitter i elevrådet og er en av de som klistrer klistremerker for hver runde som blir løpt.

Pernille Lunde Haukeland (12)  sitter i elevrådet på skolen, og synes det er viktig å være med å bidra.

– Det er viktig at barn i andre land har det bra på skolen og at de får det de trenger, sier sjetteklassingen, som for dagen har fått i oppgave å registrere runder med klistremerker på elevens kort. 

PS! Har du lyst til å se video fra løpet? Gå til videovinduet øverst i saken, så får du se herlige skolebarn i aksjon for andre. I tillegg kan du se bildekarusell fra UNICEF-runden 2017 i bildekarusellen herunder.