FIKK STIPEND: Pianisten Nora Blom-Dahl (15) fra Oppegård imponerte så mye på flygelet at hun mottok et UKM-stipend på 1000 kroner.

Spilte seg til stipend

I helgen var det fylkesmønstring i UKM. Lørenskog kulturhus var vertskap til haugevis av talentfull ungdom fra Oppegård og resten av fylket.

Publisert

Helgen 27. - 29. april var Lørenskog kulturhus fylt til randen av unge kulturtalenter fra hele Akershus. Av over 600 deltakere var 26 fra Oppegård. 

Våre lokale talenter kunne by på alt fra sang og ballettdans til rock og film.

Les også: Gjenopplev UKM

Ingen konkurranse

UKM er på ingen måte en konkurranse. UKM handler om å ha det gøy og være sammen med andre og jobbe mot samme mål: nemlig å skape noe sammen.

UKM ønsker å arrangere så mye som mulig gjennom året og derfor har de mønstringer på kommunalt-, fylkes- og landsnivå.

Ikke alle kan være med på alt, så det er bare 10 deltakere som går videre fra fylkesmønstringen i Akershus til UKM-festivalen i Trondheim i sommer, men deltakere fra hele landet.

Imponerte på flygelet

Pianisten Nora Blom-Dahl (15) fra Oppegård imponerte på flygelet under forestillingen i storsalen lørdag kveld. Hun fremførte en pianomix med melodier av Bach, Yiruma og Sommerfeldt. 

Hun gjorde det så bra at hun ble tildelt et UKM-stipend på 1000 kroner.

Les også: Takk, Jimi for niende gang!

 TIL UKM-FESTIVALEN: Musikkvideoen laget av elever på Medieproduksjonslinjen på Drømtorp VGS skal til UKM-festivalen i juni.

Musikkvideo til Trondheim

Én av de ti som fikk være med videre var musikkvideoen av sangen Shangri-La av Digitalism, som deltok i UKM i Oppegård. Den ble laget av Ida Helen Husby (16), Patrick Søfting ORourke (16), Daniel Amortegui Henao (19) og Peder Blümlein (17). Den ble laget som et skoleprosjekt og nå skal den vises på UKM-festivalen i Trondheim  25. - 29. juni.

Powered by Labrador CMS