AKTUELLE MED SESONG TO: På bildet ser du Alex Rosén, Steffen Iversen, Trine Haltvik, programlederne Anette Skarpaas Ramm og Martin Johnsrud Sundby, Jenny Jensen, Jonathan Romano og Mads Clemmetsen.

Med denne gjengen skal Jonathan gjennomgå 16 ukers helvete

Jonathan Romano fra Oppegård er en av de seks deltakerne i det populære tv-programmet «16 ukers helvete», som skal vises på Discovery + og TVNorge i januar.

Publisert Sist oppdatert

«16 ukers helvete» er et norsk tv-program som er basert på det svenske treningsprogrammet «Den stora hälsoresan», for å komme kjapt i gang med livsstilsendringer.

Gjennom 112 dager skal seks norske kjendiser gjennomføre en knallhard reise mot bedre fysisk helse, med et tøft trenings- og diettregime. Opptakene til sesong to er godt i gang, og en av deltakerne er fra Oppegård.

– Fire uker har allerede gått og vi har tolv uker igjen. Det er nå blodig alvor. Jeg kan ikke røpe vekten min før og nå, men jeg har allerede mistet noen kiloer. Det er utrolig inspirerende å være med på denne reisen, så jeg har veldig lyst til å fullføre hele opplegget, sier Jonathan Romano (46), som har bodd i Sætreskogen på Oppegård i 15 år.

Han ble egentlig invitert som deltaker i den forrige sesongen av «16 ukers helvete» , som hadde premiere i januar i år, men måtte takke nei på grunn av hans datters bachelorutdeling.

– Da et nytt forespørsel kom i våres, var timingen riktig, så jeg takket ja til å delta i neste sesong, sier Romano.

OPPEGÅRING: Jonathan Romano fra Oppegård er en av de seks deltakerne i det populære tv-programmet «16 ukers helvete».

Kjendiskokk

Som treåring flyttet Jonathan Romano til Norge fra Filippinene sammen med sin familie, og 43 år senere er han utdannet kokk, sushikokk og sommelier. Han er også kjent som dommer i «MasterChef Norge», men også som en av bakmennene for den norske sushi-revolusjonen, noe han er veldig stolt av.

Romano var nemlig med på å åpne Alex Sushi sammen med Alex Cabiao i 2001, så startet han sushistedet Jonoe, Jonathan sushi & Asian dining, Kamai på Grünerløkka og Omakase i Oslo og Stavanger. Etter å ha eid over tjuetalls restauranter i Norge, valgte han å selge alle disse for tre år siden for å kjøpe en av Oslos eldste delikatessebutikker, Frogner Special, sammen med osteekspert og VM-dommer Jan-Arne Moen. I januar 2022 fikk han en ny «baby» da han åpnet sjømatrestauranten Aquarie i Rådhusgata i Oslo.

– Problemet mitt er at jeg er veldig glad i biff og fløtesauser, vin og øl samt alt annet som livet byr på. Jeg spiste alt for god mat og drakk alt for mye god vin i alt for lang tid. Jeg har slanket meg i over 20 år, men det ble som det ble, så det er ingen tvil om at jeg trenger hjelp, sier Romano.

Ønsker seg en livsstilsendring

– Jeg deltar ikke i dette programmet for å slanke meg! Jeg gjør dette for å endre livet og helsen min. Hvis jeg kan, så kan alle. Med riktig innstilling og vilje får man alt til. Vi blir jo satt i et system som skal følges opp, og hvor jeg må prestere for min egen helse, sier Romano og ler.

Han påpeker at «16 ukers helvete» ikke er en konkurranse, men et livsstilsendringsprogram hvor deltakerne får hjelp av langrennsstjernen Martin Johnsrud Sundby, som skal være PT-trener for deltakerne, og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm.

Ingen av de totalt seks deltakerne ser sykelig overvektige ut. De er folk som er «glade i mat» og/ eller sliter med å finne tid og motivasjon til å legge dørstokkmila bak seg i hverdagen. I tillegg til kjendiskokken fra Oppegård vil du møte komiker, musiker og programleder Alex Rosén (54), tidligere fotballspiller Steffen Iversen (45), artist, tidligere håndballspiller Trine Haltvik (57), artist Jenny Jensen (58) og snekker og TV-profil Mads Clemmetsen (27).

– Denne gjengen er en stor inspirasjon for meg og ikke minst en skikkelig stor motivasjonsfaktor for å oppnå resultater. Alle har oppnådd resultater hver for seg, men nå stiller vi samme i båt med ulike forutsetninger. Det som er felles for oss er at vi skal oppnå et personlig mål som hver og en av oss har satt seg, sier Romano.

– Hva er ditt personlige mål?

– Mitt mål er å få til en livsstilsendring på både godt og vondt! Jeg lover å gjøre mitt absolutt beste, så følg meg på min reise gjennom disse 16 ukers helvete, sier 46-åringen.

Trener på Kolbotn

Ifølge Romano har han kun drevet med sosialtrening som golf og paddle i sin voksen alder, men var norgesmester i både taekwondo og skating da han var tenåring.

– Nå har jeg en veldig fin onepack istedenfor sikspack, sier 46-åringen og ler.

Romano sier at treningsopplegget nå består av powerwalk en time hver dag og styrketrening fem til seks ganger i uken. Siden han trener som oftest på SATS Kolbotn, vil han derfor beklage overfor alle de andre som trener på stedet og ser at han filmer seg selv under treningsøktene.

– Jeg beklager for at jeg driver med egenfilming på treningssenteret, men dette er en del av opplegget med programmet hvor jeg må dokumentere egen trening, sier Romano.

Om du lurere på hvordan det går med Jonathan med all den treningen, kan du følge ham på Instagram (@jonathanromano1976).

Powered by Labrador CMS