FESTPØLSER: Det finnes mange måter å gjøre pølsene spennende på på 17.mai.

Pimp pølsene til 17.mai

Matfaglig rådgiver ved Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen fra Trollåsen, slår et slag for en fargerik 17.mai.

Det er ikke til å stikke under en stol, at man fort kan bli litt stresset av alt som skal skje, både før og på, den store dagen. Derfor kan det kanskje være greit å få noen enkle tips som vil falle i smak både hos vertskap og gjester. Toril Gulbrandsen fra Trollåsen jobber som matfaglig rådgiver ved Opplysningskontoret for frukt og grønt, og hun foreslår enkle, men gode grep for en suksessrik 17.mai. 

– Det er lett å sette farge på 17. mai-serveringen, enten det gjelder frokost, lunsj eller middag. Du må bare ha godt med frukt og grønt, sier Gulbrandsen. 

FARGEGLAD: Trollåsen-kokken og matfalig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen slår et slag for en fargerik og grønn 17.mai.

Pølsefest

Nasjonaldagen er den store pølsedagen. For mange blir det ikke riktig 17.mai om man ikke har fått seg en wiener i lompe, eller en grill med rekesalat, men det er mulig å gjøre pølsene litt mer festlige. 

– Mange har sine faste tradisjoner. Vi vet at det spises mye pølser denne dagen. Hva med å pimpe opp pølsa? Toppingen på pølsene kan være så mye mer enn ketsjup og sennep, spesielt på 17.mai, sier Gulbrandsen.

FESTPØLSER: Det finnes mange måter å gjøre pølsene spennende på på 17.mai.

Hun foreslår å servere pølsene med  alternativt tilbehør.

– Topp med mangosalsa, salatblader, coleslaw, guacamole, tomatsalsa, hakket løk og vårløk eller rødkål og hakkede valnøtter. Dette er noe du kan lage på forhånd og som garantert vil falle i smak, sier Gulbrandsen. 

Friske bær

Er du ute etter noe søtt og godt, tipser Gulbrandsen om hjemmelaget fryst smooth-is, oppskåret frukt eller en Eton Mess som alternativ til den tradisjonelle Pavlovaen.

NYDELIG ROT: Eton Mess er en ypperlig 17.mai-dessert.

– Server en 17. mai-versjon av Eton Mess. Den består alltid av bær, knust marengs og krem, altså ingrediensene til pavlova. Ryktene sier at navnet ble til da kokken på Eton (en britisk fornem internatskole) snublet med et fat med pavlova slik at den gikk i tusen knas, forteller Gulbrandsen. 

Eller gjør det enda enklere:

– Uansett hva du serverer, så passer det alltid godt med friske bær, og oppskåret frukt og grønt, gjerne med gode dipper til, sier kokken fra Trollåsen. 

Da er det bare å stryke bunadskjorta, pusse sølvet og sette igang med forberedelsene, og vil du se flere tips eller titte på oppskrifter med frukt og grønt, trykk her.

Powered by Labrador CMS