Kolbotn idrettslag

KOLBOTN A-LAG 2020: Foto: KIL
KOLBOTN A-LAG 2020: Foto: KIL

Drømmer om Champions League

– Kolbotn Fotball Kvinner har et uttalt hovedmål om å etablere seg som en topp fem-klubb i Norge og jakte Champions League-plass, sier styreleder for Kolbotn Fotball Kvinner, Rune Nilsen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi går spennende tider i møte. Kvinnefotballen utvikler seg i rekordfart og Kolbotn har en klar målsetning om å bli med på dette. sier styreleder for Kolbotn Fotball Kvinner, Rune Nilsen.

Han sier at KIL har 300 spillende jenter i alderen fra syv år til senior, og antallet har de siste fem årene vært stabilt.

Kolbotn Fotball Kvinner

– Med så mange spillende jenter i klubben og cirka 700 gutter, er det viktig for oss å ha et godt A-lag som de kan inspireres av og strekke seg mot, sier Nilsen.

Les også: Slik kan det se ut om to år

Topp fem i Norge som hovedmål

– Kolbotn Fotball Kvinner har gjennom en grundig plan og strategiprosess et uttalt hovedmål om å etablere seg som en topp fem-klubb i Norge og jakte Champions League-plass, sier Nilsen.

Han mener at med den nye seriestrukturen som trer i kraft neste sesong, vil det være flere muligheter for å nå Champions League. Samtidig påpeker han at dette innebærer at laget må være blant de fem beste i Norge for å kunne gripe denne muligheten.

Les også: Utsetter begge kunstgressbanene igjen

Norges beste støtteapparat

Nilsen sier Kolbotn skal ha et apparat rundt Toppserielaget som sørger for god utvikling og oppfølging hos samtlige spillere.

Han påpeker at de satser stort på fagkunnskap og på å skaffe seg referanser fra beste praksis.

– Støtteapparatet skal bestå av ressurspersoner med stor kunnskap om fysisk trening og oppfølging, samtidig som klubben har et tett samarbeid med ulike kompetansemiljøer som kan tilføre ny kunnskap, slik som Norges Idrettshøgskole, Idrettens Helsesenter, WANG Toppidrett, krets/forbund og andre utdanningsinstitusjoner, sier Nilsen.

Han håper også at KILs gode samarbeid med Atlet Fysio på Sofiemyr vil fortsette og bli enda bedre, med åpen tilgang til dyktige fysioterapeuter og fantastiske treningsfasiliteter.

– Vil utvikle egne spillere

Rune Nilsen understreker at samarbeidet mellom topp og bredde er utrolig viktig for Kolbotn, og at klubben ønsker å ivareta og utvikle spillere på best mulig måte.

– Det er i klubbens DNA å utvikle egne spillere for Toppserielaget og det vil fortsette å ha høy prioritet. Våre toppspillere og de ressursene vi innehar i forbindelse med Toppserielaget skal være med og bidra til å skape et attraktivt tilbud for våre egne fotballjenter i alle aldre, sier styrelederen for Kolbotn Kvinner Fotball.

Samtidig påpeker han at Kolbotn ønsker også å være et attraktivt sted for ambisjonsrike spillere fra andre norske kommuner, som har et ønske om å utvikle seg og som ønsker å bidra til at Kolbotn når sine mål.

Utenlandsk kompetanse

– Gode norske spillere vil være en grunnleggende plattform for å skape en konsistent prestasjonsgruppe, men samtidig har vi kraft og muskler nok til å kunne supplere troppen med kompetanse utenfra i alle aldre for å realisere hovedmålsettingen, sier Nilsen.

Gode norske spillere vil være en grunnleggende plattform for å skape en konsistent prestasjonsgruppe, men samtidig har vi kraft og muskler nok til å kunne supplere troppen med kompetanse utenfra i alle aldre for å realisere hovedmålsettingen.

Rune Nielsen, styreleder for Kolbotn Fotball Kvinner

Kolbotn-laget er også avhengig av godt samarbeid med bedrifter i vår region, og det er spesielt Bolig og Eiendomsutvikling AS som har vært meget sentrale med støtte til klubben, ifølge styrelederen for laget.

– Vi ønsker at flere bedrifter blir med oss slik at vi også i framtiden kan ha et bra økonomisk fundament for et toppserielag på Kolbotn, sier Nilsen.

4 av 26 er utenlandske spillere

Per i dag har A-lags-troppen til KIL fire utenlandske spillere:

TABELL/TOPPSERIEN
TABELL/TOPPSERIEN
  1. Nikola Orgill fra Australia, forsvar (har skrevet en kontrakt som varer ut sesongen).
  2. Satara Murray fra USA (tidligere Liverpool), forsvar (har skrevet en kontrakt som varer ut sesongen, med mulighet for forlengelse ut 2021).
  3. Cecelia "CeCe" Kizer fra USA, angrep (har signert kontrakten nå i høst, på lån fra Houston Dash ut sesongen).
  4. Meg Brandt fra USA, midtbane (har signert kontrakten som varer ut 2021-sesongen).

Oppegård Avis ønsket i denne saken å få et innblikk i hva de fire utenlandske spillerne klubben har hentet denne sesonger koster, men det ville verken styreleder Rune Nilsen eller daglig leder Harald Vaadal svare på.

Fra ingen til 50 prosent

Ser vi på de tre beste A-lagene for tiden, er det stor variasjon når det gjelder andel utenlandske spillere i stallen hos disse.

A-laget fra Vålerenga, som topper tabellen for tiden, har 23 spillere hvorav elleve er utenlandske.

LSK Kvinner har fem utenlandske spillere av de totalt 19 spillerne i stallen.

Rosenborg-laget, som ligger på tredje plass på tabellen, har bare norske spillere i stallen.

Les også: Her signerer amerikanske Meg (22) for Kolbotn

Powered by Labrador CMS