Politiet advarer

BLE ANMELDT: Politiet presiserer at ungdommene ble anmeldt, og både foreldre og barnevern ble varslet. Dette er en prosedyre politiet gjør når de har saker hvor barn og ungdom er involvert.
BLE ANMELDT: Politiet presiserer at ungdommene ble anmeldt, og både foreldre og barnevern ble varslet. Dette er en prosedyre politiet gjør når de har saker hvor barn og ungdom er involvert.

«Kyss skoen min ellers får du bank»

I vårt politidistrikt har det i det siste vært flere hendelser hvor ungdom utsetter andre ungdom for vold. Nettpatrulje i Øst politidistrikt har i dag publisert et innlegg hvor en av politibetjentene forteller om et slikt oppdrag vedkommende var på i forrige uke.

Publisert

En kveld i forrige uke ble to 14 år gamle gutter utsatt for vold. Flere gutter fulgte etter og fanget opp de to guttene langs en trafikkert vei i Moss. Klokken var 9 på kvelden.

En av de to guttene ble kommandert og truet til å kysse skoene til den ene av de mistenkte guttene. De andre mistenkte guttene stod på andre siden av gaten og filmet hendelsen på Snapchat.

Gutten ble slått flere ganger i ansiktet og på kroppen. Den andre gutten ble også slått av den samme mistenkte gutten.

En forbipasserende dame gikk mellom guttene og fikk heldigvis stoppet det hele. En annen dame stoppet i bil og ringte politiet. De to damene passet på de to guttene til vi kom til stedet.

Guttene virket svært redde etter det som hadde skjedd. De ønsket ikke å sykle hjem alene, og var redde for at de andre skulle komme tilbake og ta dem om vi dro fra stedet før de ble hentet.

De mistenkte guttene, hvor flere var under den kriminelle lavalderen, ble i denne hendelsen funnet og snakket med av politiet.

Snakk med barna!

Her må foreldrene komme på banen! En slik oppførsel er ikke akseptabel. Barn i denne alderen er fortsatt barn, og trenger først og fremst foreldre som bryr seg og som setter retningslinjer og regler – ikke politi.

Foreldre må vise og lære barna sine at slik oppførsel er uakseptabel. Det å filme, sende og dele slike hendelser er heller ikke akseptabelt. I verste kan de ødelegge hele barndommen, om ikke hele livet, til andre barn.

Det skal ikke være slik at barn som er ute og sykler, sparker fotball eller leker i gatene skal være redde for at det kan komme eldre gutter å banke dem opp.

Jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å snakke med barna sine om slike hendelser, og at de må varsle voksne om man ser en slik hendelse skje.

Barn skal ikke være redde for å ha det gøy, verken i sommerferien eller ellers i året.

Dersom barnet ditt plutselig forandrer seg, kan det hende han/hun har blitt utsatt for noe, men ikke tør si i fra. Prøv å ha kontroll over hva de sosiale mediene til barna deres brukes til, og hvem barna er sammen med på skole og fritid. Det er bare litt oppmerksomhet som skal til.

En siste anmodning går til barna der ute, vær snille, ta vare på hverandre istedenfor å være ufine, mobbe og trakassere. Si ifra til voksne om dere ser noe som ikke er greit. Ikke videresend eller del slike videoer, det kommer ingenting godt ut av det.

Er du med i en slik gjeng som er voldelige mot andre barn, så tenk deg om en gang eller to. Hva om det var du som var på andre siden? Du er og blir IKKE en tøffing om du oppfører deg på den måten.

Innlegget er hentet fra Facebook-siden til Politiets Nettpatrulje i Øst politidistrikt

Les også: Bekymret for rusbruk hos unge i Oppegård

Powered by Labrador CMS