Sommerles 2019

REKORDMANGE BOKORMER I OPPEGÅRD: Over 1400 barn fra hele Oppegård deltok i bibliotekets sommerleskampanje i fjor. På bildet kan du se bibliotekar Agnethe Gulbraar med Kolbotn-elevene fra syvende trinn som gleder seg til oppstarten av årets Sommerles.

Utfordrer til samarbeid med Ski for å vinne årets Sommerles

Bibliotekar Agnethe Gulbraar ved Oppegård bibliotek inviterer alle barn fra 1. til 7. trinn fra Oppegård og Ski til å bli med på årets Sommerles.

– Fjorårets Sommerles-kampanje ble en stor suksess. Oppegårdbarna leste mest av alle kommunene i hele Akershus og Ski kom på andre plass i fylket, rett bak oss. I år har vi et nytt, hårete mål om at vi, sammen med Ski, kan lese 5 millioner sider i løpet av sommeren, sier Gulbraar.

      Sommerles 2019:

  • En digital lesekampanje for barn på 1.-7.trinn.
  • Starter 1. juni og varer til 31. august.
  • For å bli med må hver elev opprette en profil på sommerles.no og registrere bøker der.
  • Sommerlesfesten blir arrangert i Kolben 3. september.
  • Les mer på sommerles.no

Hun inviterer alle barn på 1.-7.trinn, og spesielt de eldste elevene, til å bli med på Sommerles, som er Norges største og kuleste lesekonkurranse.

For å bli med må hver elev opprette en profil på sommerles.no og registrere bøker der.

Inviterer til boller og høytlesing på lørdag

Påmeldingen starter lørdag 1. juni. Samme dag inviteres alle barn til biblioteket i Kolben. Klokken 13:00 blir det høytlesning av første kapittel i Sommerles-fortellingen og servering av boller. 

BOLLER OG HØYTLESING: Lørdag 1. juni blir det høytlesning av første kapittel i Sommerlesfortellingen på biblioteket og servering av boller.

1400 barn fra Oppegård deltok i fjor

– På sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen og løse oppgaver. I tillegg kan du opprette en åpen profil for å følge med på hva vennene dine leser og skriver om bøkene de har lest, sier Gulbraar.

FORTALTE OM SOMMERLES: Tirsdag 27. mai fikk 7. trinn på Kolbotn skole besøk av bibliotekarene Hilde Sjølset og Agnethe Gulbraar.

Hun sier over 1400 barn fra Oppegård (53,1 prosent av alle barna fra 1. til 8. trinn) deltok på Sommerles i fjor. De leste 2,3 millioner sider til sammen. Hver deltaker leste i gjennomsnitt 15,2 bøker eller 1.651 sider.

Premier for å motivere

VIL LESE MER I SOMMER: Ellen Strømsnes (12), Suado Siad Moalim (13), Zahra Noel (12) og Ilinka Gil Tevanovic (12).

I tillegg til virtuelle premier på sommerles.no samt armbånd, bokmerker og flere andre trofeer som du kan hente på biblioteket i Kolben etter hvert tiende level du har oppnådd, blir det tre ekstra loddtrekninger (1. juli, 1. august og 1. september) av ti billetter til Tusenfryd, ti kinobilletter og ti gavekort på Kolbotn torg.

MOTIVERTE GUTTER: Phillip Kolberg (13), Nikolai Gaustad (12) og Marius Spilde (13) skal melde seg på årets Sommerles.

Tradisjonen tro skal Sommerles avsluttes med den populære sommerlesfesten med premieutdeling, konkurranser og gratis is i Kolben. I år skal festen arrangeres torsdag 3. september, men for å få gratis adgang må du oppnå level ti.

 

Skal inspirere de andre

LESEGLAD: – Jeg leser mye når jeg er på ferie. Jeg leser på båten, på flyet, på stranden og på hotellet, sier Oleanna Utgård-Weltzien (13).

I tillegg til de vanlige premiene blir det delt ut premier til den mestlesende deltakeren på hvert trinn. Vinnerne på 1. til 3. trinn får en bokpakke, mens vinnerne på 4.til 7. trinn får med hele klassen på forfatterbesøk.

En "superleser" fra Kolbotn, Oleanna Utgård-Weltzien (13), skal melde seg på og vil vurdere å ha en åpen profil for inspirere de andre.

– Jeg leser veldig mye på ferie, men gadd ikke registrere alt på sommerles.no i fjor. I år blir jeg med, lover den leseglade 13-åringen.

 

Les også: Årets beste Sommerles-bibliotek i Akershus

 

Powered by Labrador CMS