STRÅLENDE: Ekteparet Anita og Birger Løvland fra Oppegård kan koste på seg de store smilende etter at boken er ute med boken «Til fots i Follomarka» har fått strålende mottagelse også i hjemkommunen bare dager etter lanseringen.

Ultralokal turbok

Skal du ut på tur? Da bør du i så fall kjøpe denne boken,for den er virkelig den ultimate turguiden for Follo.

Publisert

Er det én turbok du bør skaffe deg i år, så er det denne, og i tillegg er den ultralokal! Dette bør være årets julegave for turglade folk!

Ekteparet Anita og Birger Løvland fra Oppegård inviterer deg på 50 turer av varierende lenge, «Til fots i Follomarka» heter den etterlengtede boken som kommer ut i disse dager.

SLIK SER DEN UT: Se etter denne i den lokale boksjappen!

– Nyere undersøkelser viser at fysisk aktivitet er vår viktigste helseressurs, og ikke minst har aktiviteter i natur en god innvirkning både fysisk og mentalt, skrev Gunnar Breivik i forordet til «Til fots i Sørmarka» da den kom ut for noen år siden, boken solgte godt, boken med de 50 turforslagene fra hele Follo.

Mangfold

Oppegård inkludert, byr på et enda større mangfold, og behov for å bevege seg er i hvert fall ikke blitt mindre. Oppegård utgjør ikke den tyngste delen av boken, det betyr at den byr på muligheter for deg som også ikke vil ut av kommunen.

Du kan eksempelvis gå den 17 kilometer lange kyststien fra Hvervenbukta via Svartskog til Nesset. Ikke hele strekningen er i vannkanten, men en fantastisk tur som det er mulig å dele opp. På Svartskog er det jo også muligheter for å kombinere strekninger som kan blandes med en kopp kaffe og noe attåt hos Svartskog Kolonial.

Storøyarunden

For deg som vil holde deg sånn noenlunde i nærheten av kjente trakter byr ekteparet på en tur på 13 kilometer, ni på stier og fire på vei; Kolbotnvannet-Kantoråsen-Eister-Flåtestadåsen. Startstedet er parkeringsplassen i sørenden av Kolbotnvannet med en start på gangbruen over til Storøya.

For deg som vil ha en kortere utgave byr boken på Kolbotnvannet-Kantoråsen-Eister. Du kan starte mellom to boligblokker og ut på Kantorveien i Kolbotn sentrum, og du kan gå fra Eister til Smultringen, det siste navnet ukjent på kart i Oppegård, men det var dit sportsjenta, rallykjøreren og den omreisende grønnsakselger Borghild Bieltvedt tok med seg tantebarnet Benthe på tur med smultringer og saft for en drøy mannsalder siden. Historien om kvinnen som rodde seg bort i tåka på Gjersjøen påkaller også både fantasien og smilet.

RIKT ILLUSTRERT: Boken har også flotte bilder i tillegg til tekst.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

Mye historie

Vi skal ikke drukne leseren i detaljer om de enkelte turer, bare slå fast at de to som både har skrevet turbøker fra en rekke land i Europa, nå har gitt Oppegård-folk og resten av Follo noe som er svært etterlengtet.

Noe av boken styrke er kombinasjonen av turer, kart og historiske opplysninger som rett ut sagt er imponerende.

Den Fredrikhaldske Kongevei, Oldtidsveien over Grønliåsen, Kongebordet, Gjersjøelva natur- og kulturpark, jerngruven i Eisdalen, Myrvolltoppen og Julekvelden kan være kjent stoff for alle som har bodd i Oppegård en stund, for de fleste er dette noe helt nytt, det har boken tatt hensyn til.

– Boken bør være årets julegave til folk i Oppegård, ble det sagt av turfolk under lanseringen, det kan boken fort bli, men det er mange måneder igjen av året til å forsøke noen av mange turforslagene presentert på 364 sider.

PS: Oppegård Avis oppfordrer alle turglade folk til å kjøpe boken! Dette er fantastiske turer, spottet ut av ekte tur-fagfolk!

Powered by Labrador CMS