Siste arbeidsdag som lærer

RINGEN ER SLUTTET: Lærer Anne Berggrav (68) sammen med sin siste og sin første elev ved Tårnåsen skole, Jonas Bakken (11) og hans mor, Synne Rønning (46).

40 år på Tårnåsen skole

Fredag 21. desember var det siste arbeidsdag for lærer Anne Berggrav (68) fra Tårnåsen skole, etter drøye 40 år ved skolen og 46 år som lærer.

Publisert

Da Anne Berggrav startet å jobbe på Tårnåsen skole den 1. august 1979 etter å ha jobbet i seks år på en annen skole i Groruddalen, var Synne Rønning (46) i hennes første klasse.

Nå, drøye 40 år senere, går sønnen til Synne i Berggravs siste klasse på den samme skolen.

 

RINGEN ER SLUTTET: Lærer Anne Berggrav (68) sammen med sin siste og sin første elev ved Tårnåsen skole, Jonas Bakken (11) og hans mor, Synne Rønning (46).

– Det er nok alltid noe spesielt med den første og den siste klassen. Jeg er heldig som nå har verdens flotteste elever. Det er også flott å se at de har skjønt i denne alderen hvorfor de går på skolen, sier Anne Berggrav (68), som er bosatt på Trollåsen.

Hun gleder seg til å tilbringe pensjonisttilværelsen med familien, sine fire barn og fem barnebarn, samt å gå turer og nyte livet videre. I tillegg skal hun begynne som frivillig i Kreftforeningen.

Les også: Juletoner fra Tårnåsen skole

Klassens time

– Anne har vært en fantastisk ressurs for elevene gjennom alle disse årene, og som en annen lærer på skolen sa: "Hun lærer ikke bare elevene fag – hun bygger dem som mennesker", sier Synne Rønning.

Selv husker hun spesielt godt "klassens time", et fast opplegg med møter som Anne sørget for, hvor elevene ledet møtene og tok opp aktuelle ting i klassen, på skolen og i nærmiljøet.

– Disse møtene gjorde oss veldig sterke som mennesker. Vi hadde også en veldig sterk relasjon til Anne og var veldig glad i henne. Det var mange som gråt da vi sluttet hos henne, sier Rønning.

Matte- og norsk-tablett

Sønnen hennes, Jonas Bakken (11), er også veldig glad i Anne. Klassen hans blir Berggravs siste før hun går av med pensjon.

ANNES SISTE KLASSE: Her er Anne Berggrav med sin siste klasse (6. trinn) ved Tårnåsen skole.

– Anne er den beste læreren. Hun er veldig snill, morsom, hjelpsom, respektfull og veldig flink til å lære bort i mange fag, spesielt i engelsk og matte, sier elveåringen.

 

Medelevene Terese Eldøy Vimer (11), Fadoma Omar Ahmed (11) og Simon Aga (11) er helt enig med Jonas. De legger til at Anne støtter dem når det trengs og er flink til å løse problemene som oppstår.

GLAD I HVERANDRE: Her er Anne Berggrav med sin siste klasse (6. trinn) ved Tårnåsen skole.– Anne fortjener en plass i Guiness rekordbok for sine egenskaper, sier elevene.

– Vi har et veldig bra klassemiljø, og det er takket være Anne. Hun er snill, pen, smart og omsorgsfull, og fortjener en plass i Guiness rekordbok for sine egenskaper. Det er alltid morsom med Anne. Hun kjøper også "tyggis" til oss når vi er flinke i for eksempel matte eller norsk, sier elveåringene.

TAKKER FOR INNSATSEN: Rektor ved Tårnåsen skole, Nina Kristin Sæthre, takker Anne Berggrav for den mangeårige innsatsen i skolen og på Tårnåsen skole.

– Har satt sitt preg på Tårnåsen skole

Rektor ved Tårnåsen skole, Nina Kristin Sæthre, takker Anne Berggrav for den mangeårige innsatsen i skolen og på Tårnåsen skole.

– Kjære Anne, da er dagen kommet for å takke deg av etter et langt arbeidsliv i lærergjerningen, og også et kall vil jeg si når det gjelder deg. Flere sier at de vil savne det sosiale miljøet på jobben, men du vet at du alltid er velkommen til Tårnåsen skole som har vært din kjære arbeidsplass i alle disse årene, startet rektoren i sin tale på den siste arbeidsdagen til Anne Berggrav fredag 21. desember.

Selv husker hun Anne fra den gang hennes egne barn gikk på skolen.

– Du hadde en av mine døtre i engelsk, tror jeg. Er det derfor hun er så god i engelsk mon tro?  Jeg vet også at du hjalp elever i fag som matematikk  som hadde gått på skolen før.  Du ga dem  troen på seg selv. Du gir av deg selv, du er en lærer som vil alle vel, og ser den enkelte, sa rektoren til Anne.

– Du har stått på for veldig mange elever, foreldre, kollegaer og ledelser som alltid vil huske deg for den rause, gode og kunnskapsrike personen som du er, Anne. Du har  fortjent å gå ut og gjøre noe annet bare for deg selv, og ikke planlegge eller rette eller veilede elever og foresatte. Du har satt ditt preg på Tårnåsen skole, og jeg ønsker deg gode år fremover med gjøremål du selv velger, avsluttet rektoren.

Les også: Store forskjeller fra skole til skole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Powered by Labrador CMS