KVINNEMESSE PÅ KOLBOTN

HÅPER PÅ GODT OPPMØTE: Foran på bildet ser du Eva Rogneflåten, som er en av de arrangørene av kvinnemessen og ansvarlig for all kvinneaktivitet i Nordre Follo Ap.

Inviterer til kvinnemesse på Kolbotn

Lørdag 29. oktober skal Gamle Oppegård rådhus fylles med lokale organisasjoner, lag og foreninger som har tilbud til jenter og kvinner.

Publisert Sist oppdatert

– Visste du at vi har over 850 ulike organisasjoner, lag og foreninger i Nordre Follo? Vi vet at mange av disse har tilbud til jenter og kvinner, men nøyaktig antall vet vi ikke, sier Eva Rogneflåten fra Kolbotn.

Hun er en kvinnekontakt i Internasjonalt kvinnenettverk i Nordre Follo Arbeiderparti (Ap), som en uformell gruppe for Ap-medlemmer. Foreløpig består gruppen av 53 kvinner.

– Etter å ha fått flere tilbakemeldinger på at mange nye kvinner i kommunen ikke vet hvor de skal henvende seg, og at langt færre har peiling på det store omfanget av ulike lokale organisasjoner, måtte vi bare agere, sier Rogneflåten.

Mingling og nettverksbygging

Det å finne ut hvor mange av de lokale organisasjonene, lagene og foreningene har tilbud til jenter og kvinner i Nordre Follo og regionen, visste seg å være en vanskelig nøtt å knekke.

– Heller ikke vi som har bodd i kommunen lenge har en slik oversikt, sier Rogneflåten, som har bodd på Kolbotn siden 2003.

Hun og de andre representantene fra det lokale kvinnenettverket til Ap fikk derfor lyst til å arrangere en kvinnemesse på Kolbotn, for å tromme sammen så mange lokale kvinneorganisasjoner som mulig.

– Vi inviterer alle disse organisasjonene, lagene og foreningene til å møtes sammen i Gamle Oppegård rådhus lørdag 29. oktober, for å mingle, vise oss fram, drikke kaffe og skaffe oss et enda større nettverk, sier Avan Salih og Liv Rundberget, leder i Internasjonalt kvinnenettverk og medlemsansvarlig i Nordre Follo Ap.

Arrangementet er et lavterskeltilbud som er åpent for alle. Det finner sted fra klokken 12:00 til 15:00 i Gamle Oppegård rådhus.

Etterlyser kvinnenettverk

Arrangørene er stolte over at både Kolbotn-Garden, som er Norges eneste marching showband for jenter, og det lokale koret Rødstrupen fra Ski kommer til å stille opp med en flott oppvisning og kunstneriske innslag.

UNIKT TILBUD I NORGE: Kolbotn-Garden (KG) er Norges eneste marching-showband for jenter og har rekruttering fortløpende. Jenter i alderen 6-18 år ønskes velkomne til en aktivitet fylt av musikk, samhold, glede og mestring.

Hovedformålet med kvinnemessen er å bygge kvinnenettverket samt å skape nye relasjoner for enkeltpersoner og organisasjoner i vår kommune.

– Vi ønsker også å gjøre organisasjonene som har tilbud til kvinner mer synlige for innbyggerne i lokalmiljøet, finne nye samarbeidspartnere og vise hva de kan bidra med, sier Rogneflåten.

Hun håper på at mange lokale organisasjoner, lag og foreninger møter opp.

– Vi håper også på at hver enkel organisasjon kan stille med noen medlemmer, gjerne i drakt, uniform eller like t-skjorter, og at organisasjonene kan dele ut brosjyrer og informere om sitt tilbud, sier Rogneflåten.

Om du har flere spørsmål knyttet til kvinnemessen, kan du kontakte henne på e-post eva.h.rogneflaaten@gmail.com eller på mobil 484 98 194.

Powered by Labrador CMS